Dianthus 'Sunflor Cristal'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus 'Sunflor Cristal' is een prachtige en kleurrijke rassenmix van anjers met bloemen in verschillende tinten, variërend van zachtroze tot felrood. Het is een compacte plant met stevige stelen en smalle, donkergroene bladeren. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in de lente weer nieuwe bladeren zal krijgen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken of naar binnen te halen. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Dianthus 'Sunflor Cristal' is een makkelijke plant in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  Dianthus 'Sunflor Cristal' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant om gezond te blijven groeien. Houd rekening met de groeiruimte van andere planten in de buurt.

  Dianthus 'Sunflor Cristal' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook nog redelijk goed groeien in de schaduw. In de schaduw zal de bloei echter minder uitbundig zijn dan wanneer de plant in de zon staat. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze voldoende zonlicht krijgt.

  Dianthus 'Sunflor Cristal' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat de plant niet te nat staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke geur en kleurrijke bloemen die zowel vlinders als bijen aantrekken. Het is een ideale plant voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Ja, Dianthus 'Sunflor Cristal' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor een bloeiende en gevarieerde omgeving die verschillende diersoorten aantrekt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Dianthus 'Sunflor Cristal' bloeit van mei tot en met juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Let wel op dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, de Dianthus planten zijn niet eetbaar en mogen niet geconsumeerd worden. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek voor consumptie geteeld worden.

  Ja, de plant heeft kleine bloemen die geluid kunnen dempen. De bladeren kunnen geluid absorberen en helpen bij het verminderen van echo's. Het kan een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Het is aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Bij het terugsnoeien in het voorjaar kan de plant worden teruggeknipt tot ongeveer 5-10 cm boven de grond. Verwijder tevens eventuele dode of beschadigde takken.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Geef bij warm weer extra water om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat wordt. Voeg eventueel wat extra voeding toe tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, voedzame en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht alkalische pH heeft. Vermijd wateroverlast om rotting van de wortels te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende licht en vermijd te natte grond om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten om schade door harde wind te voorkomen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen milde winterbescherming nodig, zoals het bedekken met mulch of een tuinvlies. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd dat de plant te nat blijft tijdens koudere maanden. Het is belangrijk om de planten niet te overbeschermen, aangezien dit hun groei kan belemmeren.

  De plant houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren meer bloemen te produceren. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Dianthus 'Sunflor Cristal' heeft regelmatig bemesting nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de plant wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit compost, boomschors, houtsnippers of bladeren. Mulch moet worden aangebracht met een dikte van ongeveer 5-10 centimeter en moet jaarlijks worden vernieuwd.

  De Dianthus 'Sunflor Cristal' prefereert een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem is aan te raden voor een optimale groei van deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan je gebruik maken van verschillende methoden zoals het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van plaaginsecten, het handmatig verwijderen van ongedierte en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven, de juiste bemesting toe te passen en regelmatig te snoeien om een goede luchtcirculatie te bevorderen. Plaatsen waar de planten dicht op elkaar staan kunnen ook vatbaarder zijn voor plagen, dus zorg voor voldoende ruimte tussen de planten.

 • Omschrijving

  De Dianthus 'Sunflor Cristal' is een prachtige en kleurrijke rassenmix van anjers met bloemen in verschillende tinten, variërend van zachtroze tot felrood. Het is een compacte plant met stevige stelen en smalle, donkergroene bladeren. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.