Dianthus 'Sunflor Dark Althea'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus 'Sunflor Dark Althea' is een prachtige en kleurrijke vaste plant met donkerrode bloemen die een sterk en zoet aroma verspreiden. De plant heeft smalle bladeren en groeit compact en bossig, waardoor het een mooie toevoeging is aan bloembedden en borders. Deze Dianthus soort bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De 'Sunflor Dark Althea' gedijt het beste in goed doorlatende grond in de volle zon en heeft weinig onderhoud nodig. Met regelmatig water geven en wat bemesting zal deze plant langdurig bloeien en een prachtige aanwinst zijn voor je tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dianthus 'Sunflor Dark Althea' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn blad verliest in de winter en in het voorjaar weer nieuw blad vormt. Het is een meerjarige plant die bloeit in de zomermaanden.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude winters. Het is aan te raden om de plant wel te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Hij gedijt goed in de volle zon en kan goed tegen droge grond.

  Dianthus 'Sunflor Dark Althea' heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg voor voldoende luchtstroom en zonlicht rondom de plant. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen om overbevolking te voorkomen.

  De Tuinplanten zoals ik gedijen het beste in de zon of halfschaduw. In de schaduw kan mijn groei en bloei beperkt worden. Het is daarom aan te raden mij op een zonnige plek te planten voor het beste resultaat.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en kleur van de bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit wil ondersteunen. Planten die vlinders en bijen aantrekken spelen een belangrijke rol in het ecosysteem.

  Ja, Dianthus planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op bestuivers zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen de bloemen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten insecten. Het is dus een goede keuze voor het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens warme periodes.

  Nee, Dianthus-soorten zijn over het algemeen niet eetbaar. Het is niet veilig om planten uit de tuin te consumeren tenzij specifiek gekweekt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, veel tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stengels die geluidstrillingen absorberen. Het kan een positief effect hebben in een tuin of op een balkon om geluidshinder te verminderen.

 • De Dianthus 'Sunflor Dark Althea' kan na de bloei teruggesnoeid worden om de plant compact te houden. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar eventueel een derde van de oude takken weg.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in stilstaand water staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Voeg regelmatig voeding toe aan de potgrond om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede drainage.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is en niet te nat. Plaats de plant daarom in een goed gedraineerde bodem.

  In de winter kan het nuttig zijn om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een beschermende doek of vliesdoek over de plant worden gelegd om de bloemen te beschermen tegen strenge vorst. Het is ook belangrijk om de plant op een beschutte plek te plaatsen om de kans op vorstschade te verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Bemest de plant eens per jaar met speciale mest voor tuinplanten.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof. Gebruik een meststof die speciaal geschikt is voor bloeiende planten om de bloeiperiode te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en sterk te blijven.

  Het gebruik van mulch rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is, ongeveer 5-7 cm is voldoende. Gebruik organische materialen zoals boomschors of compost voor het beste resultaat.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de groei en bloei van de plant te optimaliseren. Adequate bodemvoorbereiding kan helpen om de gewenste pH-waarde te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook kunt u regelmatig controleren op aanwezigheid van bladluizen en deze met de hand verwijderen. Het is belangrijk om de planten gezond te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, zodat ze beter bestand zijn tegen plagen. Ten slotte kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine als de problemen met ongedierte aanhouden.

 • Omschrijving

  De Dianthus 'Sunflor Dark Althea' is een prachtige en kleurrijke vaste plant met donkerrode bloemen die een sterk en zoet aroma verspreiden. De plant heeft smalle bladeren en groeit compact en bossig, waardoor het een mooie toevoeging is aan bloembedden en borders. Deze Dianthus soort bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De 'Sunflor Dark Althea' gedijt het beste in goed doorlatende grond in de volle zon en heeft weinig onderhoud nodig. Met regelmatig water geven en wat bemesting zal deze plant langdurig bloeien en een prachtige aanwinst zijn voor je tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.