Gardenia jasminoides 'Kimberly'

Gardenia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gardenia jasminoides 'Kimberly' is een prachtige groenblijvende struik met glanzende donkergroene bladeren en geurige, witte bloemen. De bloemen van de 'Kimberly' hebben een heerlijke jasmijnachtige geur die de tuin opfleurt en aantrekkelijk is voor bijen en vlinders. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende, zure grond. In de juiste omstandigheden kan de 'Kimberly' uitgroeien tot een compacte struik van ongeveer 1,5 meter hoog en breed. Deze tuinplant is perfect voor liefhebbers van geurende bloemen en biedt een vleugje elegantie aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Daarnaast is het belangrijk om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Ja, de Gardenia jasminoides 'Kimberly' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle zijden voldoende licht krijgen.

  De Gardenia jasminoides 'Kimberly' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten door. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het beste is om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit de felle zon.

  Ja, Gardenia's houden van warmte en een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen voor optimale groei en bloei.

  In de maanden mei tot en met september bloeit deze plant met prachtige witte bloemen. De bloei kan enkele weken tot maanden aanhouden, afhankelijk van de verzorging.

  Ja, de Gardenia jasminoides 'Kimberly' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een uitstekende keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en bloei. Temperaturen buiten deze range kunnen de plant schaden.

 • Om de plant gezond te houden, kan snoeien het beste gedaan worden na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de plant terug om de vorm te behouden. Gebruik scherpe, schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmel te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  De ideale potgrond voor deze plant is een mengsel van turf, zand en schors. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Regelmatig bemesten is ook belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Voor kamerplanten zoals deze heeft de bodemideaal een luchtige structuur nodig met een goede drainage. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van te zware of compacte grondsoorten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet te nat. Zet de plant op een lichte locatie, vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om stof regelmatig van de bladeren af te vegen met een zachte doek of spons om de plant gezond te houden. Het is ook aan te raden om de bladeren af en toe te besproeien met lauw water om de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Gardenia jasminoides 'Kimberly' heeft veel helder indirect licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste verlichting. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid moet over het algemeen hoog zijn om de plant gezond te houden. Het kan nuttig zijn om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Als de lucht te droog is, kunnen de bladeren bruin worden en afvallen.

  De Gardenia jasminoides 'Kimberly' gedijt het best in een zure bodem met een pH tussen de 5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die niet goed worden opgenomen door de plant. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen en verminder de hoeveelheid in de winter. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten om verbranding van de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Gardenia jasminoides 'Kimberly' is een prachtige groenblijvende struik met glanzende donkergroene bladeren en geurige, witte bloemen. De bloemen van de 'Kimberly' hebben een heerlijke jasmijnachtige geur die de tuin opfleurt en aantrekkelijk is voor bijen en vlinders. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende, zure grond. In de juiste omstandigheden kan de 'Kimberly' uitgroeien tot een compacte struik van ongeveer 1,5 meter hoog en breed. Deze tuinplant is perfect voor liefhebbers van geurende bloemen en biedt een vleugje elegantie aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.