Lilium (Asiatic Grp) 'Matrix'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium (Asiatic Grp) 'Matrix' is een prachtige en levendige lelievariëteit met opvallende bloemen. De bloemen hebben een warme en aantrekkelijke oranje kleur met een contrasterende donkere vlek in het midden. 'Matrix' is een compacte en stevige plant die goed gedijt in de zon en goed doorlatende grond. Deze lelie is geschikt voor borders, plantenbakken en als snijbloem. De bloemen van de Lilium 'Matrix' verspreiden een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Matrix' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist slechts basisverzorging zoals regelmatig water geven en een goede hoeveelheid zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen te verwijderen en de plant niet te bloot te stellen aan tocht.

  Ja, Lilium (Asiatic Grp) 'Matrix' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Matrix' heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door met je vinger de vochtigheid van de grond te voelen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het best op een plek met helder, indirect licht. Te felle zon kan de bladeren van de plant verbranden. Plaats de plant daarom op een locatie met voldoende licht, maar vermijd directe blootstelling aan de zon.

  Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Matrix' houdt van warmte. Het is belangrijk dat de plant op een warme en zonnige plek staat om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt.

  "De plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloeiperiode kan tot ongeveer 2 weken duren. Na de bloei kunnen de bloemen verwijderd worden om de plant energie te besparen voor de volgende groeiperiode."

  Ja, lelies in het algemeen staan bekend om het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door het absorberen van schadelijke gifstoffen. Het is echter belangrijk om te weten dat lelies giftig kunnen zijn voor huisdieren als ze worden ingeslikt. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur constant blijft.

 • Het is niet nodig om de stelen van deze plant te snoeien, tenzij ze volledig verwelkt zijn. Verwijder deze stelen dan direct om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de bloeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat de plant in een laag water staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant houdt van goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg voor een mix van compost, turf en vermiculiet of perliet voor een optimale groei. Ververs jaarlijks de bovenste laag potgrond om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Plaats de plant op een zonnige plek voor de beste groei.

  Om Lilium (Asiatic Grp) 'Matrix' schoon te maken, kun je het beste de bladeren afstoffen met een zachte doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant. Controleer regelmatig op eventuele plagen of ziektes en verwijder deze indien nodig.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met direct zonlicht. Plaats de plant daarom in de buurt van een raam op het zuiden of westen. Vermijd te felle zonnestralen die kunnen zorgen voor verbranding van de bladeren.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten is over het algemeen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Te warme of te koude omgevingen kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Lilium (Asiatic Grp) 'Matrix' heeft een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de omgevingslucht niet te droog is, vooral tijdens de groeiperiode. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Matrix' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die specifiek is ontwikkeld voor kamerplanten om de bloei en groei te bevorderen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste frequentie en dosering.

 • Omschrijving

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Matrix' is een prachtige en levendige lelievariëteit met opvallende bloemen. De bloemen hebben een warme en aantrekkelijke oranje kleur met een contrasterende donkere vlek in het midden. 'Matrix' is een compacte en stevige plant die goed gedijt in de zon en goed doorlatende grond. Deze lelie is geschikt voor borders, plantenbakken en als snijbloem. De bloemen van de Lilium 'Matrix' verspreiden een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.