Scaevola Whirlwind White

Scaevola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Scaevola Whirlwind White er en lille busk med hvide blomster, der ligner en hvirvelvind, derfor navnet "Whirlwind". Denne plante har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Blomsterne har en karakteristisk form og tiltrækker sommerfugle og bier. Scaevola Whirlwind White trives i fuld sol og kan plantes både i blomsterbede og i hængekurve. Det er en nem plante at vedligeholde, der kræver lidt pleje og tilbyder langvarig blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, du er stedsegrøn og beholder dine blade hele året. Du giver således farve til haven året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under hård frost. At overvintre på et beskyttet sted kan være til gavn for planten.

  Ja, planten er meget lette at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i både sol og halvskygge. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødskning er tilstrækkeligt.

  Planten har brug for ca. 30-40 cm plads for at kunne vokse optimalt og sprede sig godt. Det anbefales at holde tilstrækkelig plads rundt om planten fri, så den ikke hindres i dens vækst. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med lys og vand.

  Planten trives bedst i fuld sol og kan også trives godt i halvskygge. Dog kan for meget skygge hæmme væksten og mindske blomstringen. Derfor anbefales det at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som disse har generelt brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejret. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Når jorden føles tør, er det tid til at give vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og farven på blomsterne. Det kan helt sikkert hjælpe med at lokke disse insekter til din have.

  Denne plante er ikke nødvendigvis specielt gavnlig for biodiversitet, da den ikke har nogen specifikke egenskaber, der tiltrækker eller understøtter forskellige typer flora og fauna. Men det kan være en smuk tilføjelse til haven og bidrage til at skabe en grønnere og mere levende leveomgivelse.

  Denne plante blomstrer fra juni til oktober, og blomstringen kan vare cirka 4 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt i solrige områder. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand og beskyttelse mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er ikke en egnet plante at spise. Den bliver primært dyrket af dekorative formål i haven.

  Desværre er "Scaevola Whirlwind White" ikke støjreducerende. Haveplanter generelt har en begrænset evne til at dæmpe lyd på grund af deres begrænsede størrelse og struktur. Det er derfor bedre at overveje andre støjreducerende foranstaltninger, såsom at plante hække eller bruge lydisolerende materialer.

 • Planten kan beskæres efter blomstring for at bevare formen og stimulere ny vækst. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær til lige over en sund knop eller sideskud. Beskær forsigtigt for at undgå, at planten bliver for skaldet.

  Denne haveplante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig. Giv helst vand om morgenen eller sen aften for at minimere fordampning.

  Planten har ikke en specifik præference for pottemuld, bare den er godt drænet. En pottemuld med tilsatte gødninger er at foretrække for god vækst. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til næringsrig jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodskade. Det anbefales at regelmæssigt tilføre plantens jord næringsstoffer ved hjælp af gødning.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også tåle delvis skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod kraftig vind for at undgå beskadigelse.

  For at beskytte haven planten mod frost om vinteren, er det en god ide at påføre et lag muld rundt om planten for at beskytte rødderne. Derudover kan en vinterhårdfør potte bruges, og planten kan placeres på et beskyttet sted. Det er også muligt at pakke planten ind i fiberdug eller jute for ekstra beskyttelse mod kolde temperaturer.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fuld sol. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Det er ikke nødvendigt at gøde planten regelmæssigt, men lejlighedsvis plantenæring kan fremme væksten.

  Planten har brug for regelmæssig gødning for at forblive sund og vokse godt. Brug en gødning specielt til blomstrende planter og gød om foråret og sommeren i henhold til den anbefalede dosering. Undgå at overgøde, da dette kan forårsage skade på planten.

  Brugen af muld omkring planten er gavnligt for at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Det kan hjælpe med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer og sikre en bedre jordstruktur. Brug organisk muld som kompost, træflis eller blade for det bedste resultat.

  Haveplanter trives generelt godt på neutrale til let sure jordbunde med en pH-værdi på cirka 6,0 til 7,0. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens sundhed og vækst.

  For at bekæmpe skadedyr i dine haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at inspicere blade og stængler for tegn på insekter. Brug naturlige metoder som at sprøjte med insektdræbende sæbe eller at plante afskrækningsplanter i nærheden. Fjern regelmæssigt inficerede blade og stængler for at forhindre spredning af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Scaevola Whirlwind White er en lille busk med hvide blomster, der ligner en hvirvelvind, derfor navnet "Whirlwind". Denne plante har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Blomsterne har en karakteristisk form og tiltrækker sommerfugle og bier. Scaevola Whirlwind White trives i fuld sol og kan plantes både i blomsterbede og i hængekurve. Det er en nem plante at vedligeholde, der kræver lidt pleje og tilbyder langvarig blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.