Canna Tropical

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Canna Tropical is een tropische plant met grote, opvallende bladeren en heldere bloemen in verschillende kleuren, zoals rood, geel en oranje. Het groeit het beste in warme, vochtige omgevingen en gedijt goed in de volle zon. Deze plant kan een hoogte bereiken van 1 tot 3 meter en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Canna Tropical is een prachtige toevoeging aan tuinen en landschappen vanwege zijn exotische uitstraling. De plant trekt ook vlinders en kolibries aan en bloeit gedurende de zomermaanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Canna Tropical is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in kamertemperatuur. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem in een goed verlichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aangeraden om de grond tussen de gietbeurten door licht op te laten drogen.

  Deze plant houdt van felle zon en heeft minimaal 6 uur per dag direct zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de plant niet verbrandt door de zon en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Plaats de plant in een zonnige locatie voor de beste groei en bloei.

  Ja, de Canna Tropical houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 20 en 25 graden Celsius. Het is een tropische plant die niet goed tegen kou kan en het liefst op een warme plek staat. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of koude luchtstromen.

  De plant bloeit meestal van juli tot oktober en de bloei kan tot wel 2 maanden duren.

  Ja, de Canna Tropical is een luchtzuiverende kamerplant en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Zet de plant op een zonnige plek met voldoende licht voor het beste resultaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en houdt de plant gezond. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurwisselingen.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het voorjaar om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Knip de bladeren dicht bij de stengel af met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en ruimte heeft om nieuwe bloemen te vormen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef minder water in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

  De Canna Tropical gedijt het beste in vochtige potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Kies bij voorkeur potgrond speciaal voor kamerplanten om de groei van de Canna Tropical te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond van hoge kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet doorweekt blijft. Vermijd compacte, zware aarde die de wortels verstikt en rot kan veroorzaken.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat maar niet in direct zonlicht. Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een goede groei.

  De bladeren van de plant kunnen stoffig worden en af en toe afgeveegd worden met een vochtige doek. Verwijder eventuele dode bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik geen reinigingsmiddelen op de bladeren, aangezien dit schade kan veroorzaken.

  De Kamerplant Canna Tropical heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar het veel zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Plaats de plant niet te dicht bij een raam met direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Zorg voor een constante en comfortabele temperatuur in de ruimte waar de plant staat.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant om goed te gedijen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door de plant dicht bij een luchtbevochtiger te plaatsen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid te controleren om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is meestal neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd te zure of te alkalische bodems. Test de pH van de bodem regelmatig om ervoor te zorgen dat de plant de juiste voedingsstoffen kan opnemen.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het geven van voeding.

 • Omschrijving

  Canna Tropical is een tropische plant met grote, opvallende bladeren en heldere bloemen in verschillende kleuren, zoals rood, geel en oranje. Het groeit het beste in warme, vochtige omgevingen en gedijt goed in de volle zon. Deze plant kan een hoogte bereiken van 1 tot 3 meter en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Canna Tropical is een prachtige toevoeging aan tuinen en landschappen vanwege zijn exotische uitstraling. De plant trekt ook vlinders en kolibries aan en bloeit gedurende de zomermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.