Canna 'Tropical Yellow'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Canna 'Tropical Yellow' is een prachtige en opvallende plant met grote, heldergele bloemen die lijken op lelies. De plant heeft grote groene bladeren die een tropische uitstraling geven aan de tuin of het terras. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. De Canna 'Tropical Yellow' kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 tot 2 meter en bloeit van de zomer tot de herfst. Deze plant trekt vlinders aan en is een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Canna 'Tropical Yellow' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen goed gedijen in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de dode bladeren regelmatig te verwijderen voor een gezonde groei.

  Ja, de Canna 'Tropical Yellow' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Binnenshuis kan de plant het beste dicht bij een raam geplaatst worden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden. Te veel water kan leiden tot wortelrot, terwijl te weinig water de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant houdt van een lichte plek, maar kan niet goed tegen direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te felle zon, vooral in de zomermaanden. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de Canna 'Tropical Yellow' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme en zonnige plek in huis.

  Deze plant bloeit in de maanden juli tot en met september. De bloeiperiode kan tot ongeveer 6 weken duren.

  Ja, de plant Canna 'Tropical Yellow' is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en deze om te zetten in voedingsstoffen voor de plant. Het zorgt dus voor een schonere en frissere leefomgeving.

  Ja, de plant prefereert een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden. Te koud of te warm kan de plant schaden.

 • Je kunt de dode bladeren en bloemen regelmatig verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Ook kun je de hele plant in het voorjaar terugsnoeien om nieuwe groei te stimuleren. Zorg er wel voor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om beschadigingen te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De plant Canna 'Tropical Yellow' gedijt goed in vochtige potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig water te geven. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt en dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt.

  Zorg voor goed doorlatende, vruchtbare grond met een pH tussen 6,0 en 7,0. Vermijd zware, compacte grond die snel water vasthoudt. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en dat de grond lichtvochtig blijft. Geef de plant om de paar weken plantenvoeding voor een gezonde groei. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Om de plant schoon te houden, kun je regelmatig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Als er zichtbaar vuil op de bladeren zit, kun je deze voorzichtig afnemen met een zachte borstel of spons en lauw water. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken voldoende tijd heeft om te drogen voordat je hem weer terugzet op zijn plek.

  De plant geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Zet de plant op een plek met voldoende natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Regelmatige controle op de kamertemperatuur is aanbevolen om optimale groeiomstandigheden te behouden.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant om goed te gedijen. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien en de plant af en toe te vernevelen. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De voorkeur voor de zuurgraad van de bodem van kamerplanten varieert, maar over het algemeen gedijen ze goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Het is ook aan te raden om de specifieke behoeften van elke kamerplant te raadplegen voor optimale groei en gezondheid.

  Kamerplanten hebben over het algemeen eens in de twee weken bemesting nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik hiervoor een algemene vloeibare kamerplantenmest en volg de instructies op de verpakking. Het is belangrijk om de plant na bemesting goed water te geven om te voorkomen dat de wortels verbranden.

 • Omschrijving

  De Canna 'Tropical Yellow' is een prachtige en opvallende plant met grote, heldergele bloemen die lijken op lelies. De plant heeft grote groene bladeren die een tropische uitstraling geven aan de tuin of het terras. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. De Canna 'Tropical Yellow' kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 tot 2 meter en bloeit van de zomer tot de herfst. Deze plant trekt vlinders aan en is een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.