Schefflera arboricola gevlochten stam

Schefflera arboricola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Schefflera arboricola med en flettet stam er en populær stueplante med en markant stamme, som er kunstfærdigt flettet. Planten har håndformede blade, der har en frisk grøn farve og giver en fyldig udstråling. Med pleje af tilstrækkeligt lys og regelmæssig vanding kan denne plante trives godt indendørs. På grund af den flettede stamme bliver Schefflera arboricola en ægte blikfang og kan være et markant tilføjelse til indretningen. Det er en let at vedligeholde plante, der skaber en naturlig stemning i hjemmet.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er lette at vedligeholde og har kun brug for vand en gang imellem. Det er bedst, hvis planten står et lyst sted, men den tåler også lidt skygge. Det er en stærk plante, der trives godt ved normal stuetemperatur.

  Ja, Schefflera arboricola flettede stam har brug for masser af lys for at kunne vokse godt. Placer planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys, men undgå direkte sollys. Uden tilstrækkelig lys kan planten blive tynd.

  Schefflera arboricola-planten med en flettet stam har brug for vand to gange om ugen. Det er vigtigt, at jorden holdes let fugtig, men ikke for våd. Sørg for, at planten ikke står i overskydende vand i potten.

  Planten trives bedst med klart, indirekte lys, men kan blive brændt i direkte sollys. Derfor er det bedst at holde planten væk fra den skarpe sol. Planten trives bedst på en lys placering uden direkte sollys.

  Ja, planten elsker varme og trives godt ved en konstant temperatur mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten ikke udsættes for kulde træk eller temperatursvingninger. Varme og en konstant temperatur hjælper med at holde planten sund og fremme dens vækst.

  Schefflera arboricola med flettet stam blomstrer normalt ikke indendørs. Det er dog muligt, at der kan vises små hvide blomster i april og maj måned. Blomstringen varer normalt i nogle uger.

  Ja, Schefflera arboricola er kendt for sine luftrensende egenskaber. Planten kan filtrere skadelige stoffer fra luften og dermed bidrage til et renere og sundere miljø. Det er derfor et fremragende valg til hjemmet eller kontoret.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er den ideelle temperatur for plantens vækst og udvikling. Det anbefales at undgå at udsætte planten for ekstreme temperaturer.

 • Beskær planten regelmæssigt for at bevare formen og fremme ny vækst. Fjern døde eller beskadigede grene og klip tilbage lige over et blad eller en knop. Brug skarpe og rene beskæresakse for at undgå skade på planten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden er konstant fugtig. Lad det øverste lag af jorden tørre ud, før du vander igen. I vintermånederne har planten brug for lidt mindre vand end om sommeren.

  For Schefflera arboricola with a braided trunk, it is recommended to use a light potting mix that can hold moisture well. A mix of potting soil for indoor plants and possibly some perlite for extra drainage can be ideal. Make sure to regularly refresh the potting soil to promote the growth and health of the plant.

  Den flettede stam af Schefflera arboricola trives bedst i en veldrænet og fugtig jord. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt for at fremme væksten og sundheden. Undgå at overvande, da dette kan føre til rådne rødder.

  Planten har brug for en lys placering, men ikke i direkte sollys. Hold jorden let fugtig, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. At sprøjte bladene lejlighedsvis hjælper med at opretholde luftfugtigheden.

  Du kan støve planten af med en blød klud eller svamp. Fjern eventuelt støv og snavs fra bladene. Brug ikke rengøringsmidler, da det kan beskadige planten.

  Planten har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys, da det kan brænde bladene. Placer planten et sted med klart, indirekte lys for optimal vækst. Drej planten regelmæssigt, så alle dele bliver jævnt belyst.

  Den ideelle temperatur for en potteplante som Schefflera arboricola med flettet stamme ligger mellem 18-24 grader Celsius. Sørg for at beskytte planten mod træk og pludselige temperatursvingninger. Ved lavere temperaturer kan planten have sværere ved at vokse, og bladene kan ændre farve eller falde af.

  Indendørs planter trives godt ved en luftfugtighed mellem 40% og 60%. Det er vigtigt at opretholde luftfugtigheden ved at sprøjte regelmæssigt og ventilere. En for lav luftfugtighed kan medføre udtørring af bladene og vækstproblemer.

  Jordens surhedsgrad for stueplanter bør være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. At kontrollere pH-værdien regelmæssigt og eventuelt justere den med specifikke gødninger kan være med til at fremme en sund vækst hos planten. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for for sur eller for basisk jord, da det kan hæmme væksten.

  Indendørs planter har brug for regelmæssig ernæring, især om foråret og sommeren, når de vokser aktivt. Brug en speciel gødningsmiddel til stueplanter og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødskning kan være skadelig, så det er bedre at gøde lidt mindre end for meget.

 • Beskrivelse

  Schefflera arboricola med en flettet stam er en populær stueplante med en markant stamme, som er kunstfærdigt flettet. Planten har håndformede blade, der har en frisk grøn farve og giver en fyldig udstråling. Med pleje af tilstrækkeligt lys og regelmæssig vanding kan denne plante trives godt indendørs. På grund af den flettede stamme bliver Schefflera arboricola en ægte blikfang og kan være et markant tilføjelse til indretningen. Det er en let at vedligeholde plante, der skaber en naturlig stemning i hjemmet.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.