Fittonia verschaffeltii 'White Angel'

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fittonia verschaffeltii 'White Angel' er en smuk stueplante med markante hvide vener på dens grønne blade. Planten er kendt for sit unikke og dekorative udseende. Den trives godt i et varmt og fugtigt miljø, som f.eks. et badeværelse eller køkken. Fittonia 'White Angel' har brug for regelmæssig vanding og tåler ikke direkte sollys. Det er en ideel plante for elskere af eksotiske og farverige planter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Fittonia verschaffeltii 'White Angel' er generelt ret nem at vedligeholde. Denne plante har dog brug for regelmæssig vanding og indirekte sollys for at forblive sund. Det er også vigtigt at holde luftfugtigheden høj, for eksempel ved regelmæssig sprøjtning.

  Fittonia verschaffeltii 'White Angel' har brug for masser af lys for at trives godt. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. At dreje planten regelmæssigt sikrer, at alle dele modtager lige lys.

  Fittoniaer har brug for regelmæssig vand, cirka en til to gange om ugen. Det er vigtigt, at jorden forbliver let fugtig, men ikke bliver gennemblødt. Når det øverste lag af jorden føles tørt, er det tid til at give planten vand igen.

  Nej, Fittonia verschaffeltii 'White Angel' kan ikke lide skarpt sollys. Denne plante trives bedst på et sted med indirekte lys eller halvskygge. For meget direkte sollys kan beskadige bladene.

  Ja, Fittonia verschaffeltii 'White Angel' foretrækker varme og trives bedst ved en gennemsnitlig stuetemperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med lys, men undgå direkte sollys.

  Fittonia verschaffeltii 'White Angel' blomstrer ikke. Det er en bladplante, der primært er kendt for sine farvede blade. Hele året rundt kan du nyde dens dekorative blade.

  Fittonia verschaffeltii 'White Angel' er kendt for sin evne til at rense luften. Den filtrerer skadelige stoffer fra luften og bidrager til et sundere indeklima. Derfor er det et godt valg som stueplante til at forbedre luftkvaliteten.

  Ja, Fittonia trives bedst ved stuetemperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme optimal vækst. Hold planten væk fra træk og temperatursvingninger.

 • Fittonia kan regelmæssigt beskæres for at fremme væksten og holde planten kompakt. Fjern regelmæssigt døde blade og klip lange stængler tilbage til lige over et bladknude. Beskæring bør bedst udføres om foråret.

  Vand planten regelmæssigt, men sørg for, at jorden i potten ikke er konstant gennemblødt. Lad det øverste lag jord tørre let mellem vandingerne. Sørg for, at planten har tilstrækkelig fugtighed og undgå udtørring af bladene.

  Fittonia 'White Angel' har brug for fugtig pottemuld for at trives godt. Sørg for, at pottemulden er godt drænet og ikke forbliver for våd. Det er vigtigt at kontrollere pottemulden regelmæssigt og give vand efter behov.

  Fittonia-planten foretrækker en veldrænet og fugtig jord med en let sur pH. En blanding af tørv og pottemuld er ideel til disse planter. Sørg for at holde jorden let fugtig, men undgå at rødderne står i vand for at undgå rådne rødder.

  Denne plante elsker fugtige forhold, så regelmæssig vanding er vigtig. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys for at undgå forbrænding. Brug regelmæssigt plantenæring for en sund vækst.

  For at rense plantens blade kan du bruge en fugtig klud til at fjerne støv. Du kan også lejlighedsvis sprøjte planten med vand for at holde bladene friske. Vær opmærksom på ikke at lade vand stå på bladene for at undgå skimmel.

  Fittonia verschaffeltii 'White Angel' har brug for masser af indirekte lys, men undgå direkte sollys. Placer planten i et godt oplyst rum, men væk fra skarpt sollys. Et sted ved et vindue mod øst eller vest er ideelt til denne stueplante.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 12 grader Celsius. Hold planten væk fra træk og ekstreme temperaturudsving.

  Planten har brug for en høj luftfugtighed, så det anbefales at sprøjte bladene regelmæssigt. Placér planten helst ikke i nærheden af en varmekilde, da dette kan reducere luftfugtigheden. En luftfugter kan også hjælpe med at skabe det ideelle miljø for denne plante.

  Den ideelle jord pH for indendørs planter som Fittonia verschaffeltii 'White Angel' ligger mellem 6,0 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt for at sikre, at planten kan optage de rigtige næringsstoffer. For sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst.

  Det anbefales at give flydende plantegødning til stueplanter hver 4. uge i vækstsæsonen, fra april til september. Vær opmærksom på ikke at overstige den anbefalede dosis for at undgå rodforbrænding. Giv ikke gødning om vinteren, når planten er i dvale.

 • Beskrivelse

  Fittonia verschaffeltii 'White Angel' er en smuk stueplante med markante hvide vener på dens grønne blade. Planten er kendt for sit unikke og dekorative udseende. Den trives godt i et varmt og fugtigt miljø, som f.eks. et badeværelse eller køkken. Fittonia 'White Angel' har brug for regelmæssig vanding og tåler ikke direkte sollys. Det er en ideel plante for elskere af eksotiske og farverige planter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.