Ageratum houstonianum Artist Basso Rose

Ageratum houstonianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ageratum houstonianum Artist Basso Rose is een compact groeiende plant met roze tot paarse bloemen die opvallend zijn vanwege hun donkerdere hart. De bloemen bloeien rijkelijk van de zomer tot de herfst en trekken vlinders aan. De plant gedijt goed in de volle zon en vereist goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor borders, bloembakken en hangmanden. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de plant stimuleren om steeds weer nieuwe bloemen te produceren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Ageratum houstonianum Artist Basso Rose is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een sierlijke tuinplant die voornamelijk in de zomermaanden bloeit.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen of te beschermen tegen vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Het is belangrijk om de plant voldoende water en zonlicht te geven en regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Een keer per jaar bemesten is ook voldoende voor een gezonde groei.

  Ageratum houstonianum Artist Basso Rose heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen ontwikkelen en dat er genoeg licht en lucht bij kan komen. Houd ook rekening met de nabijheid van andere planten, zodat ze niet te dicht op elkaar staan en elkaar niet belemmeren in hun groei.

  Ja, Ageratum houstonianum Artist Basso Rose groeit goed in de schaduw. Het is een plant die het goed doet op plekken met weinig zonlicht. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en goede drainage.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso Rose heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een nuttige toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Ageratum houstonianum Artist Basso Rose trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso Rose bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso Rose kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Beschermt de plant tegen felle middagzon om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Ageratum houstonianum Artist Basso Rose is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Ageratum houstonianum Artist Basso Rose heeft geluidsdempende eigenschappen. Door de dichte groei van de plant kunnen geluidsgolven geabsorbeerd worden. Het kan dus helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gedaan worden in het voorjaar, nadat de vorstperiode voorbij is. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant lichtjes bij om een compacte vorm te behouden. Snoei bloemstelen na de bloei om de plant te stimuleren meer bloemen te produceren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot.

  Ageratum houstonianum Artist Basso Rose groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist een goed doorlatende en vochthoudende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot lichtzure pH-waarde heeft. Zorg voor een goede bemesting om de plant gezond te houden.

  Zet deze plant op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Ook kan de plant goed gedijen in een border of bloembak.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door mulch aan te brengen rond de wortels. Ook kun je de plant afdekken met een vliesdoek of tuinbouwvlies om bescherming te bieden tegen de kou. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige plek. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Overbemesting kan schade aanrichten, dus volg de aanwijzingen op de verpakking.

  Mulch helpt vocht vast te houden en temperaturen te reguleren rond de wortels van Tuinplanten. Daarnaast kan mulch onkruid onderdrukken en de bodem verbeteren. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso Rose gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan nodig zijn voor een gezonde plantontwikkeling.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de Ageratum houstonianum Artist Basso Rose, kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden worden gebruikt, zoals het plaatsen van lieveheersbeestjes of het besproeien van de plant met een mengsel van water en zeep. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van insectenplagen is ook belangrijk om vroegtijdig in te grijpen.

 • Omschrijving

  De Ageratum houstonianum Artist Basso Rose is een compact groeiende plant met roze tot paarse bloemen die opvallend zijn vanwege hun donkerdere hart. De bloemen bloeien rijkelijk van de zomer tot de herfst en trekken vlinders aan. De plant gedijt goed in de volle zon en vereist goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor borders, bloembakken en hangmanden. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de plant stimuleren om steeds weer nieuwe bloemen te produceren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.