Verbena Tukana Lilac

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Tukana Lilac is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met paarse bloemen die langdurig bloeien. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in borders als in potten worden geplant. De mooie paarse bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Verbena Tukana Lilac gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen zorgt voor een langdurige bloei van deze mooie plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt in het voorjaar. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen in de winter tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen bij lagere temperaturen. Zorg voor een goede afwatering om vorstschade te voorkomen.

  Verbena Tukana Lilac is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 20 tot 30 cm in diameter. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verpotten naar een grotere pot als dat nodig is.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook wel gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant minstens 4-6 uur zonlicht per dag te geven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig maar niet drassig te houden. In het algemeen kan deze plant één tot twee keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken. De plant heeft heldere bloemen die deze bestuivers aantrekken.

  Ja, de plant Verbena Tukana Lilac trekt vlinders en bijen aan, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede komt. De bloemen van deze plant bieden voedsel en beschutting voor verschillende insecten. Het is dus zeker een positieve bijdrage aan de biodiversiteit.

  Verbena Tukana Lilac bloeit van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Houd de plant goed gehydrateerd tijdens warme periodes.

  Nee, de Verbena Tukana Lilac is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en geurige bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant als voedsel te consumeren.

  De plant heeft geen specifieke eigenschappen die geluidsdempend zijn. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin. Andere planten kunnen mogelijk beter geschikt zijn voor geluidsdemping.

 • De Tuinplanten snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot gewenste hoogte. Zorg ervoor dat de snoeiwonden netjes en schoon zijn om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant met de wortels in water staat.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats waar het minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Zorg voor goed doorlatende grond, bij voorkeur op een beschutte plek uit de wind. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Het is aan te raden om een beschermende mulchlaag aan te brengen rond de wortels van de plant om deze te beschermen tegen vorst. Gebruik bij extreme kou eventueel fleece of jute om de plant in te pakken. Plaats de plant op een beschutte plek tegen de wind en vorst.

  De plant houdt van veel zonlicht en heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en bemest de plant in het groeiseizoen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten kunnen worden bemest met een universele meststof speciaal voor bloeiende planten. Het is aan te raden om de planten in het voorjaar en zomer regelmatig te bemesten om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de planten te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de bodemvochtigheid reguleert, onkruidgroei onderdrukt en de bodemtemperatuur stabiel houdt. Het kan worden gedaan door organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost rond de plantbasis te leggen. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch van 5-10 cm aan te brengen.

  De Verbena Tukana Lilac groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde van rond de 6,5 tot 7,0 is ideaal voor deze tuinplanten. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij een tuinplant zoals deze, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan regelmatig inspecteren op ongedierte en handmatig verwijderen ook helpen om de plant gezond te houden. Tot slot kan het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of zelfgemaakte zeepoplossingen, ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Verbena Tukana Lilac is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met paarse bloemen die langdurig bloeien. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in borders als in potten worden geplant. De mooie paarse bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Verbena Tukana Lilac gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen zorgt voor een langdurige bloei van deze mooie plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.