Calluna vulgaris Beauty Ladies

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris Beauty Ladies er en staudeplante, der primært er kendt for sine smukke blomster i forskellige farver, såsom pink, lilla og hvid. Denne plante vokser i kompakte klaser og har en busket vækstform. Bladene på Calluna vulgaris Beauty Ladies er små og nåleformede. Denne plante er et glimrende valg til grænsebeplantning eller som jorddække i haven. Derudover tiltrækker Calluna vulgaris Beauty Ladies også sommerfugle og bier og er derfor en værdifuld tilføjelse til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, du er en stedsegrøn plante, der forbliver grøn hele året. Du beholder dine blade, selv om vintermånederne. Du er et smukt supplement i haven, især i de koldere måneder.

  "Planten er vinterhård op til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under streng frost. Sørg for tilstrækkelig læ i vintermånederne."

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Den har brug for lidt vand og trives godt i både sollys og halvskygge. Beskær planten efter blomstring for at holde den sund.

  Planten har brug for cirka 30-40 cm bred og høj plads. Sørg for, at planten får tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre ordentligt. Plant den på et solrigt eller halvskyggefuldt sted i haven.

  Calluna vulgaris Beauty Ladies trives bedst i fuld sol eller let skygge. I dyb skygge vil planten ikke vokse og blomstre så godt. Sørg derfor for tilstrækkeligt lys til denne plante.

  Planten har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejret. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Giv lidt ekstra vand i tørt vejr.

  Ja, planten er sommerfugl- og bieattraktiv på grund af nektaren, den producerer. Det tiltrækker disse bestøvere på grund af duften og farven på blomsterne. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at fremme biodiversitet.

  Ja, Calluna vulgaris bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bier og andre bestøvere med dens nektarrige blomster. Derudover giver planten skjulesteder for små dyr og insekter. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne plante blomstrer fra august til november, og blomstringen kan vare ca. 6 til 8 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig fugtig jord for at undgå udtørring.

  Nej, planten Calluna vulgaris Beauty Ladies er ikke spiselige. Det er en haveplante og bruges ikke som mad i køkkenet. At indtage planten kan endda være skadeligt for helbredet.

  Ja, Calluna vulgaris Beauty Ladies planten er lyddæmpende på grund af den tætte struktur af bladene og absorptionen af lydvibrationer. Det kan hjælpe med at reducere omgivelsesstøj og skabe en rolig atmosfære i haven.

 • Beskær planten efter blomstringen tilbage til cirka 10 cm over jorden for at bevare formen og stimulere ny vækst. Fjern også døde, beskadigede eller uønskede grene. Det anbefales at beskære tidligt på foråret.

  Giv planten regelmæssigt vand, så jorden altid er let fugtig. Vær opmærksom på, at planten ikke står for vådt, da det kan forårsage rodødelæggelse. Giv helst vand i bunden af planten for at forhindre skimmeldannelse.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld med en lav pH-værdi. Sørg for, at pottemulden ikke er for våd for at forhindre rod råd. Tilføj regelmæssigt gødning for at stimulere vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i en veldrænet jord, der er sur. Sørg for, at jorden er rig på humus og undgå tung lerjord. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om jorden er tilstrækkeligt fugtig.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodråd. Sørg for tilstrækkelig plads omkring planten og undgå for meget skygge.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod hård frost og kraftig vind. Dæk planten med et tykt lag muld eller grangrene for at beskytte rødderne. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse, sørg for godt drænet jord og vand regelmæssigt. Fjern regelmæssigt visnet blomster for at fremme væksten. Beskær planten om foråret for at bevare en kompakt form.

  Regelmæssig gødning med en kunstgødning til surjordplanter kan hjælpe med at opretholde en sund vækst og blomstring. Brug ikke organiske gødninger, da disse kan ændre jordens surhedsgrad. Gød planten om foråret og eventuelt igen om sommeren for optimale resultater.

  Mulch er et lag organisk materiale, såsom træbark eller kompost, der lægges på jorden omkring planten. Det hjælper med at holde jorden fugtig, undertrykke ukrudt og give næringsstoffer til planten. Det er vigtigt at udskifte mulchlaget regelmæssigt for at holde planten sund.

  Calluna vulgaris Beauty Ladies foretrækker sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. En sur jord hjælper planten med bedre at optage næringsstoffer og vokse sundt. Det er vigtigt regelmæssigt at måle jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du regelmæssigt kontrollere for lus, spindemider og bladlus. Brug om nødvendigt biologiske bekæmpelsesmidler eller en mild sæbeopløsning til at fjerne skadedyr. Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt og håndtere eventuelle skadedyrsangreb hurtigt for at undgå skade.

 • Beskrivelse

  Calluna vulgaris Beauty Ladies er en staudeplante, der primært er kendt for sine smukke blomster i forskellige farver, såsom pink, lilla og hvid. Denne plante vokser i kompakte klaser og har en busket vækstform. Bladene på Calluna vulgaris Beauty Ladies er små og nåleformede. Denne plante er et glimrende valg til grænsebeplantning eller som jorddække i haven. Derudover tiltrækker Calluna vulgaris Beauty Ladies også sommerfugle og bier og er derfor en værdifuld tilføjelse til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.