Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange is een prachtige plant met feloranje bloemen en een weelderige groeiwijze. De bloemen hebben een grote hoeveelheid bloemblaadjes wat zorgt voor een volle en weelderige uitstraling. De plant bloeit langdurig en is zeer geschikt als potplant of als borderplant in de tuin. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. De Chrysanthemum Multiflora Conaco Orange is een aanwinst voor elke tuin vanwege zijn opvallende en kleurrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de herfst en daarna afsterft. Het is dus geen groenblijvende plant.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes. In de lente kunnen de dode delen van de plant teruggesnoeid worden.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist regelmatig water geven en snoeien om gezond te blijven. Het kan het beste worden geplant in goed doorlatende grond en in de volle zon.

  De Chrysant heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen planten zodat ze goed kunnen gedijen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange is een plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderd worden.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen moet de plant één tot twee keer per week worden bewaterd.

  Ja, Chrysanten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan tuinen voor bestuivers. Planten die insecten aantrekken kunnen helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze Chrysanthemum trekken verschillende insectensoorten aan die belangrijk zijn voor biodiversiteit. Ze dragen bij aan het ecosysteem en bieden voedsel en schuilplaatsen voor bijen, vlinders en andere nuttige dieren. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange bloeit van augustus tot september en de bloei kan enkele weken duren. De plant bloeit in de late zomer en vroege herfst.

  Ja, de Chrysanthemum Multiflora Conaco Orange kan goed tegen de volle zon en zal hier goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Houd de grond vochtig maar niet doorweekt.

  Nee, de Chrysanthemum Indicum Multiflora Conaco Orange is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de opvallende oranje bloemen. Eetbare chrysanten zijn een ander type en worden voornamelijk in Aziatische gerechten gebruikt.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange heeft een geluidsdempende werking doordat planten geluidstrillingen absorberen. Dit kan helpen om het geluidsniveau in de tuin te verminderen. Het effect is echter beperkt en hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de plant en de omgeving.

 • Het is aan te raden om Chrysanten regelmatig te snoeien om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar en zomer om een compacte vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de wortel en vermijd het natmaken van de bladeren.

  Voor deze plant wordt aangeraden om gebruik te maken van potgrond die licht en goed doorlatend is. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Een regelmatige toevoer van voedingsstoffen zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind. De plant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplaatst.

  Het is aan te raden om Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange in de winter te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met een mulchlaag van bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot het najaar. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen en zorg voor een evenwichtige voeding om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook de wortels beschermen tegen extreme temperaturen. Voeg jaarlijks een laag mulch toe in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kun je het beste natuurlijke vijanden inzetten, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum. Zorg er ook voor dat de plant voldoende gezond en sterk is, dit maakt hem minder vatbaar voor plagen.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Conaco Orange is een prachtige plant met feloranje bloemen en een weelderige groeiwijze. De bloemen hebben een grote hoeveelheid bloemblaadjes wat zorgt voor een volle en weelderige uitstraling. De plant bloeit langdurig en is zeer geschikt als potplant of als borderplant in de tuin. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. De Chrysanthemum Multiflora Conaco Orange is een aanwinst voor elke tuin vanwege zijn opvallende en kleurrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.