xOdontocidium Hansueli Isler

Cambria orchidee?n overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xOdontocidium Hansueli Isler is een hybride orchidee die bekend staat om zijn heldere en levendige bloemen. Deze plant produceert grote bloemtrossen met opvallende kleuren, zoals paars en geel. De bloemen hebben een aangename geur en bloeien in de lente en zomer. De xOdontocidium Hansueli Isler heeft een gemakkelijke verzorging nodig en gedijt goed in een omgeving met veel licht en vochtigheid. Deze plant is een prachtige toevoeging aan elke orchideeëncollectie en zal zeker bewondering oogsten met zijn opvallende bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale eisen. Zolang de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plaats staat, zal hij gezond blijven. Het is een sterke kamerplant die weinig extra zorg nodig heeft.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste bij helder, indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar zorg voor een lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat het gelijkmatig wordt blootgesteld aan het licht.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden zonder dat deze te nat wordt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit tot verbranding van de bladeren kan leiden. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Het kan daarentegen wel goed gedijen bij helder licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 20-25°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen voor optimale groei en bloei. Het vermijden van tocht is ook gunstig voor de gezondheid van de plant.

  De xOdontocidium Hansueli Isler bloeit meestal in de maanden september tot en met december. De bloeiperiode duurt gewoonlijk ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend omdat ze CO2 omzetten in zuurstof tijdens het fotosyntheseproces. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het regelmatig verschonen van de potgrond en het afstoffen van de bladeren kan helpen de luchtzuiverende eigenschappen te behouden.

  Ja, planten zoals xOdontocidium Hansueli Isler gedijen het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een geschikte locatie te plaatsen om de optimale groei en bloei te bevorderen. Het creëren van een stabiele en comfortabele omgeving zal de plant gezond houden.

 • Kamerplanten moeten regelmatig gesnoeid worden om hun vorm te behouden en gezonde groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met behulp van scherpe en schone snoeischaar. Snoei nooit meer dan een derde van de plant tegelijkertijd om stress te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode mag de plant iets minder water krijgen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goede kwaliteit potgrond die goed draineert. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en niet te nat wordt. Geef de plant regelmatig voeding voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking.

  Het is belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken voor kamerplanten, zodat overtollig water kan weglopen. Verder kun je af en toe de bodem verrijken met organische meststof om de voedingsstoffen aan te vullen. Controleer regelmatig of de bodem vochtig genoeg is en geef water indien nodig.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht en regelmatige bewatering. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Bemest de plant eens in de paar maanden om de groei te bevorderen.

  Je kunt de bladeren van de plant stofvrij maken door er voorzichtig met een zachte doek overheen te wrijven. Zorg ervoor dat de bladeren regelmatig worden afgenomen om ophoping van stof te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De xOdontocidium Hansueli Isler heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant dagelijks voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn om het goed te laten groeien. Het is raadzaam om de plant regelmatig te nevelen met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het regelmatig controleren en indien nodig aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant optimaal te laten groeien.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten, volg de aanwijzingen op de verpakking. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De xOdontocidium Hansueli Isler is een hybride orchidee die bekend staat om zijn heldere en levendige bloemen. Deze plant produceert grote bloemtrossen met opvallende kleuren, zoals paars en geel. De bloemen hebben een aangename geur en bloeien in de lente en zomer. De xOdontocidium Hansueli Isler heeft een gemakkelijke verzorging nodig en gedijt goed in een omgeving met veel licht en vochtigheid. Deze plant is een prachtige toevoeging aan elke orchideeëncollectie en zal zeker bewondering oogsten met zijn opvallende bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.