Kalanchoe blossfeldiana Rosana

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana Rosana is een succulente plant die vaak wordt gekweekt als kamerplant vanwege zijn mooie bloemen. De plant heeft donkergroene, vlezige bladeren en produceert helder roze bloemen die langdurig bloeien. De bloemen kunnen variëren in kleur van lichtroze tot dieproze en vormen een opvallend contrast met het groen van de bladeren. Kalanchoe blossfeldiana Rosana is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een zonnige plek met regelmatig water geven. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te onderhouden plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en doet het goed op een lichte plek in huis. Regelmatig bemesten en snoeien is voldoende voor een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Rosana heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten uitdroogt om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De Kalanchoe blossfeldiana Rosana houdt van felle zon maar verdraagt ook halfschaduw. Het is belangrijk om hem niet te lang in direct zonlicht te plaatsen om verbranding te voorkomen. Het is het beste om hem in het algemeen op een lichte plek te zetten met wat bescherming tegen de felste zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een gematigde tot warme omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen om de groei en bloei te bevorderen. Het regelmatig controleren van de kamertemperatuur en het vermijden van abrupte temperatuurschommelingen zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Rosana bloeit doorgaans in de maanden november tot en met maart. De bloei kan enkele weken tot maanden aanhouden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren. Na de bloei is het mogelijk dat de plant opnieuw gaat bloeien, mits de juiste zorg wordt geboden.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana Rosana heeft de capaciteit om de lucht in een kamer te zuiveren. Als kamerplant kan deze plant helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de beste groei te bevorderen.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van deze plant voorzichtig verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. Verwijder eventuele dode of beschadigde bladeren met een scherpe schaar of snoeischaar. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en omvang te behouden.

  De plant heeft matig water nodig, laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Voor een optimale groei van deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Ververs de potgrond jaarlijks voor een gezonde en bloeiende plant.

  De bodem moet goed doorlatend en licht vochtig zijn. Vermijd dat de plant in een te natte bodem staat, dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor kamerplanten.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Geef de plant matig water, laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of spons. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen worden verwijderd door ze voorzichtig af te knippen met een scherpe schaar. Besproei de plant af en toe met water om stof te verwijderen en de bladeren weer te laten glanzen.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant in een ruimte staat waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en de plant gedijt goed bij normale kamertemperatuur. Het is raadzaam om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan plotselinge veranderingen in luchtvochtigheid.

  De plant heeft een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals deze plant kunnen tijdens het groeiseizoen om de 2 weken worden bemest met een vloeibare kamerplantenmeststof. In de herfst en winter kan de bemesting worden verminderd tot eens in de 4-6 weken. Zorg ervoor dat de plant geen overdosis meststoffen krijgt, omdat dit tot schade aan de wortels kan leiden.

 • Omschrijving

  Kalanchoe blossfeldiana Rosana is een succulente plant die vaak wordt gekweekt als kamerplant vanwege zijn mooie bloemen. De plant heeft donkergroene, vlezige bladeren en produceert helder roze bloemen die langdurig bloeien. De bloemen kunnen variëren in kleur van lichtroze tot dieproze en vormen een opvallend contrast met het groen van de bladeren. Kalanchoe blossfeldiana Rosana is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een zonnige plek met regelmatig water geven. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te onderhouden plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.