Lysimachia nummularia 'Aurea'

Overig aquariumplanten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lysimachia nummularia 'Aurea' is een bodembedekkende plant met ronde, goudgele bladeren die een heldere en vrolijke uitstraling geven aan de tuin. Het is een wintergroene plant die zich goed verspreidt en geschikt is voor vochtige grond en halfschaduw. In de zomer produceert de plant kleine, gele bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere bestuivers. 'Aurea' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt en goed gedijt in borders, langs vijvers of in rotstuinen. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege zijn kleur en opvallende bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Lysimachia nummularia 'Aurea' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan goed overwinteren in de volle grond.

  De plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het gedijt goed in vochtige grond en kan zowel in de zon als in de schaduw groeien. Regelmatig water geven en snoeien om de groei onder controle te houden is voldoende.

  De Lysimachia nummularia 'Aurea' heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden, aangezien het een bodembedekker is. Het is aan te raden om planten op ongeveer 30 centimeter van elkaar te plaatsen voor een optimaal effect. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Ja, Lysimachia nummularia 'Aurea' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in vochtige grond en kan zowel in de zon als in de schaduw groeien. Het is een mooie bodembedekker die ook in de schaduw goed kan groeien.

  Lysimachia nummularia 'Aurea' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Houd daarbij de omstandigheden in de tuin in de gaten en pas de watergift aan indien nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een ideale plant voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Ja, de plant Lysimachia nummularia 'Aurea' is goed voor biodiversiteit omdat het de diversiteit van bloemen en planten in de tuin verhoogt, wat verschillende soorten insecten en dieren aantrekt. Deze plant draagt bij aan de voedselketen en biedt beschutting en nestgelegenheid voor verschillende soorten van het tuinecosysteem.

  De bloei van deze plant vindt plaats in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan duren van 4 tot 6 weken, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft. Overmatige hitte kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege zijn gouden bladeren en kleine gele bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, planten in het algemeen hebben een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stengels, maar het effect is over het algemeen minimaal. Het geluidsdempend vermogen van planten zoals de Lysimachia nummularia 'Aurea' is dus niet significant. Het is aan te raden om andere geluidsdempende maatregelen te overwegen.

 • Je kunt de plant terugsnoeien in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot gewenste hoogte. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren.

  Lysimachia nummularia 'Aurea' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Gebruik bij voorkeur een potgrond geschikt voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplant Lysimachia nummularia 'Aurea' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en goed doorlatend is. Deze tuinplanten kunnen zowel in de volle grond als in potten geplant worden.

  Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met een mulchlaag of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de grond voldoende waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant vorstvrij te laten overwinteren.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt om uitdroging te voorkomen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de groei te bevorderen.

  Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Geef de plant regelmatig voeding om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Let op de dosering van de meststof om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7 cm dik rond de plant, maar zorg ervoor dat de stengels niet bedekt worden.

  De lysimachia nummularia 'Aurea' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Overmatig alkalische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen preventieve maatregelen worden genomen zoals regelmatig controleren op plagen, het handmatig verwijderen van ongedierte en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door deze op de juiste manier te verzorgen, aangezien gezonde planten minder vatbaar zijn voor plagen. Als het ongedierte toch een probleem wordt, kan overwogen worden om professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  Lysimachia nummularia 'Aurea' is een bodembedekkende plant met ronde, goudgele bladeren die een heldere en vrolijke uitstraling geven aan de tuin. Het is een wintergroene plant die zich goed verspreidt en geschikt is voor vochtige grond en halfschaduw. In de zomer produceert de plant kleine, gele bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere bestuivers. 'Aurea' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt en goed gedijt in borders, langs vijvers of in rotstuinen. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege zijn kleur en opvallende bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.