Cyclamen persicum kleinbloemig garden

Cyclamen pers. kleinbloemig buiten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum kleinbloemig garden is een kleine plant met mooie bloemen die op lange, slanke stelen groeien. De bloemen hebben vaak een opvallend kleurenpalet van roze, wit, paars en rood. De bladeren zijn hartvormig en hebben vaak een donkergroene kleur met opvallende zilverachtige tekeningen. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en is ideaal voor in potten of hanging baskets. De Cyclamen persicum kleinbloemig garden is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege de kleurrijke en decoratieve uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, ik ben groenblijvend en behoud mijn bladeren het hele jaar door. Ik ben een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Hij kan dus overleven in milde winters, maar heeft bescherming nodig bij strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tijdens koude periodes om schade te voorkomen.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig garden is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, water en voeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig garden heeft ongeveer 10-20 centimeter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, Cyclamen persicum kleinbloemig garden groeit het beste in de schaduw of halfschaduw. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en de bloei verminderen. Zorg voor een goed doorlatende grond en regelmatig water geven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Het is voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten een beetje te laten opdrogen.

  Deze plant trekt geen vlinders en bijen aan vanwege de kleine bloemen. Het is daarom geen plant die bekend staat om zijn aantrekkingskracht voor deze insecten. Als u op zoek bent naar een plant die vlinders en bijen aantrekt, zijn er andere opties die geschikter zijn.

  Ja, de plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een diversiteit aan kleuren en vormen in de tuin, wat ook bijdraagt aan de biodiversiteit. Het is dus zeker een goede aanvulling voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit vanaf december tot en met maart en de bloei kan tot wel 2 maanden duren. De bloemen zijn klein en verschijnen in diverse kleuren.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig garden kan niet goed tegen de volle zon. Deze plant geeft de voorkeur aan een plek met halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan de bloemen en bladeren beschadigen.

  Nee, de Cyclamen persicum kleinbloemig garden is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig garden heeft een geluidsdempende werking door zijn bladeren en bloemen die geluidsgolven opvangen en absorberen. Hierdoor kan hij een positief effect hebben op de akoestiek in de tuin.

 • Het is niet nodig om Cyclamen persicum kleinbloemig garden te snoeien, omdat de plant van nature compact blijft. Verwijder wel regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Wanneer de bloeiperiode voorbij is, kan de plant teruggesnoeid worden voor een netter uiterlijk.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig garden heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de herfst. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om rotting te voorkomen. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig garden gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg voor een humusrijke bodem met een licht zure pH-waarde. Vermijd te natte of te droge grond om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig garden gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. In de zomermaanden is het aan te raden om de plant op een koelere plek te zetten.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, zoals een laag mulch of bladeren rond de basis. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Eventueel kan de plant ook worden verplaatst naar een beschutte locatie tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals Cyclamen persicum kleinbloemig garden hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de wortels beschermt tegen temperatuurschommelingen en vocht vasthoudt. Het helpt ook om onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen in de grond te behouden. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors voor het beste resultaat.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 ligt voor optimale groei. Houd de bodem goed in de gaten en pas eventueel de zuurgraad aan indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Cyclamen persicum kleinbloemig garden, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op aanwezigheid van bijvoorbeeld bladluizen of spintmijten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van deze plaagdieren. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum kleinbloemig garden is een kleine plant met mooie bloemen die op lange, slanke stelen groeien. De bloemen hebben vaak een opvallend kleurenpalet van roze, wit, paars en rood. De bladeren zijn hartvormig en hebben vaak een donkergroene kleur met opvallende zilverachtige tekeningen. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en is ideaal voor in potten of hanging baskets. De Cyclamen persicum kleinbloemig garden is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege de kleurrijke en decoratieve uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.