Verbena 'Fuego Cerise'

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena 'Fuego Cerise' is een prachtige plant met felroze bloemen die bloeit van de lente tot de herfst. De bloemen worden omringd door donkergroen blad en vormen een kleurrijk contrast in de tuin of op het terras. Deze Verbena trekt vlinders en bijen aan en is een echte blikvanger in borders of hanging baskets. 'Fuego Cerise' gedijt het best in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur en leven aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Verbena 'Fuego Cerise' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bijna het hele jaar door bloeit.

  Verbena 'Fuego Cerise' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Deze plant kan het beste op een beschutte plek staan tijdens koude periodes.

  Verbena planten zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Een keer per jaar snoeien om de groei te bevorderen is voldoende.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen andere planten is zodat ze niet worden verstikt. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  Verbena 'Fuego Cerise' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  Tuinplanten zoals deze verlangen gemiddeld één tot twee keer per week water. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Voel regelmatig aan de grond om te bepalen wanneer het tijd is om opnieuw water te geven.

  Ja, deze tuinplant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Ze helpen ook bij de bestuiving van andere planten in de tuin en zorgen voor een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten dieren. Het planten van verschillende soorten planten in de tuin kan de biodiversiteit verhogen.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan enkele maanden aanhouden. De bloemen zijn helder roze van kleur en trekken vlinders en bijen aan.

  Ja, Verbena 'Fuego Cerise' kan goed tegen de volle zon en houdt van veel zonlicht. Het is een sterke en zonneminnende plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme dagen.

  Nee, Verbena planten zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te eten. Het is beter om deze planten alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven. Dit effect is echter niet zo groot als bij specifieke geluidsdempende materialen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken regelmatig voor een gezonde plant. Snoei in het voorjaar eventueel wat oude takken weg om de plant te verjongen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad te besproeien om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant groeit goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond om de groei te bevorderen.

  De Tuinplanten. "Verbena 'Fuego Cerise'" gedijt goed in goed doorlatende en vochtige bodems van gemiddelde kwaliteit. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voldoende water en voeding om de groei en bloei te bevorderen. Het vermijden van te zware of te zure grond is essentieel voor een gezonde groei van de plant.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft deze tuinplant bescherming nodig tegen vorst om de plant te beschermen tegen bevriezing. Je kunt de plant bijvoorbeeld bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te minimaliseren.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar organische meststoffen voor een goede groei.

  De Verbena 'Fuego Cerise' heeft behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer een algemene tuinmeststof te gebruiken volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien.

  Het is belangrijk om de plant te voorzien van een mulchlaag, dit helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors voor een goede isolatie en bescherming van de wortels. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant komt om schimmelvorming te voorkomen.

  Verbena's gedijen het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant is gevoelig voor bladluizen en spint. Het is aan te raden om regelmatig de bladeren te controleren en indien nodig de plaag te bestrijden. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  Verbena 'Fuego Cerise' is een prachtige plant met felroze bloemen die bloeit van de lente tot de herfst. De bloemen worden omringd door donkergroen blad en vormen een kleurrijk contrast in de tuin of op het terras. Deze Verbena trekt vlinders en bijen aan en is een echte blikvanger in borders of hanging baskets. 'Fuego Cerise' gedijt het best in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur en leven aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.