Verbena 'Lascar Blue'

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena 'Lascar Blue' is een prachtige en kleurrijke plant met helderblauwe bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Verbena 'Lascar Blue' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een uitbundige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Verbena 'Lascar Blue' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt in het voorjaar. Deze tuinplant kan het beste beschut worden tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme kou. In de winter kan het daarom handig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Verder gedijt de plant goed in de volle zon en heeft het een goed doorlatende grond nodig.

  Verbena 'Lascar Blue' heeft een plantafstand van ongeveer 30-40 cm nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op elkaar te zetten om luchtcirculatie mogelijk te maken.

  De Verbena 'Lascar Blue' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten zoals de Verbena 'Lascar Blue' hebben in het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, Verbena planten staan bekend als goede vlinder- en bijenlokkers vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is dus waarschijnlijk dat deze plant vlinders en bijen zal aantrekken in je tuin.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken met hun bloemen en zaden. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gezonde biodiversiteit te stimuleren. Het scheppen van een gevarieerd ecosysteem in de tuin is gunstig voor de lokale biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar en dient voornamelijk als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten of vergiftiging. Het wordt aanbevolen om de plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, de meeste tuinplanten hebben een zekere mate van geluidsdempende werking door het absorberen van geluidsgolven. Het bladerdak, stengels en andere delen van de planten kunnen het geluid enigszins dempen in de omgeving. Het effect hangt af van de grootte en dichtheid van de beplanting.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Snoei ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is ook raadzaam om eens in de zoveel tijd de potgrond te vervangen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Verbena 'Lascar Blue' groeien het beste in goed doorlatende en vochtige grond. De bodem moet rijk zijn aan voedingsstoffen en een neutrale zuurgraad hebben. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Zonnige standplaats met goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant. Vermijd te natte grond en plaats de plant beschut tegen harde wind. Geschikt voor borders, rotstuinen en potten op het terras.

  Tuinplanten hebben over het algemeen extra bescherming nodig tijdens de wintermaanden, zoals mulch of een beschermende hoes. Zorg ervoor dat de plant goed wordt ingepakt en beschermd tegen vorst om de wortels te behouden. Het is ook belangrijk om de plant uit de wind te plaatsen om schade door koude wind te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei regelmatig uitgebloeide bloemen af om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Verbena 'Lascar Blue' hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale resultaten.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met mulch. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Daarnaast beschermt mulch de plant tegen temperatuurschommelingen.

  De Verbena 'Lascar Blue' groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goede afwatering om wateroverlast te voorkomen.

  Planten zoals goudsbloem en lavendel kunnen helpen bij het afweren van ongedierte in de tuin. Ook het regelmatig controleren van de plant op eventueel aanwezige beestjes en plagen kan helpen om een gezonde groei te behouden. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen kan ook een effectieve oplossing zijn.

 • Omschrijving

  Verbena 'Lascar Blue' is een prachtige en kleurrijke plant met helderblauwe bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Verbena 'Lascar Blue' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een uitbundige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.