Verbena Lascar Hot Rose

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Lascar Hot Rose er en smuk og farverig plante med lyserøde blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Planten har en kompakt vækst og når en højde på ca. 30-40 cm. Bladene på Verbena Lascar Hot Rose er grønne og danner en smuk kontrast til de iøjnefaldende blomster. Denne plante trives bedst i fuld sol og kan plantes både i bede, rabatter og i potter. Verbena Lascar Hot Rose tiltrækker sommerfugle og bier og skaber en glad og livlig atmosfære i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Verbena Lascar Hot Rose er en stedsegrøn plante. Dette betyder, at planten også beholder sine blade om vinteren. Stedsegrønne planter giver derfor farve i haven året rundt.

  Denne plante er ikke vinterhård. Det anbefales at bringe planten indendørs om vinteren eller beskytte den mod frost. Det er en frostfølsom plante.

  Planten er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og sørge for tilstrækkelig sollys. Derudover anbefales det at fjerne visnede blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden.

  Verbena Lascar Hot Rose har brug for ca. 30 cm plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem denne plante og andre planter for at undgå konkurrence. Plant dem på et solrigt sted med godt drænet jord for optimal vækst.

  Haveplanter som Verbena Lascar Hot Rose foretrækker fuld sollys for optimal vækst. I skyggen kan de ikke vokse så godt og muligvis producere færre blomster. Derfor anbefales det at placere denne plante i fuld sol for de bedste resultater.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, den står i. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at give for meget vand for at undgå råd. I tørre perioder kan det være nødvendigt at vande hyppigere.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Det er et populært valg for haver, der ønsker at bidrage til bevarelsen af bestøvere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover kan planten fungere som en fødekilde for forskellige insektarter. Kort sagt, denne plante er god for biodiversiteten.

  Verbena Lascar Hot Rose blomstrer fra juni til september og har en lang blomstringsperiode. I løbet af disse måneder vil planten vise masser af blomster.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst seks timers direkte sollys om dagen for at vokse godt. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder.

  Nej, planten "Verbena Lascar Hot Rose" er ikke spiselig. Den dyrkes primært på grund af de attraktive blomster og duft. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, denne plante har egenskaben at dæmpe lyd gennem strukturen af bladene og blomsterne. Det kan bidrage til at reducere støjgener i haven eller på altanen. Planter generelt hjælper med at forbedre akustikken i udendørsområdet.

 • Efter blomstringen kan planten beskæres for at stimulere nye blomster. Fjern døde blomster og beskær lange skud for at bevare plantens form. Beskær døde og beskadigede grene om foråret for en sund vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv gerne vand ved plantens base for at forhindre skimmelsygdomme.

  Brug en god dræning pottejord til denne haveplante. Sørg for, at pottejorden er let og luftig, så rødderne får tilstrækkelig ilt. Check regelmæssigt om pottejorden er tilstrækkeligt fugtig, men pas på at planten ikke står for vådt.

  Denne plante trives godt i veldrænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke alt for våd. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden ved f.eks. at tilføje kompost.

  Verbena Lascar Hot Rose trives i en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Denne plante trives bedst i en blomsterbed eller en blomsterkrukke.

  For at komme godt igennem vinteren er det vigtigt at beskytte planten med f.eks. et tykt lag muld rundt omkring roden. Derudover kan planten beskyttes ekstra ved at plante den tæt på en mur eller et hegn, så den drager fordel af den varme, som disse strukturer afgiver. Det er også en god idé at beskære planten godt, inden vinteren begynder, så den er stærk og sund under den kolde periode.

  Planten skal have regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for god dræning og brug en kalkholdig jord. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanter som Verbena Lascar Hot Rose kan gødes med en universal gødning til blomstrende planter. For meget gødning kan hæmme plantens vækst, så det er vigtigt at bruge den rigtige mængde i henhold til instruktionerne på emballagen. Gød planten i vækstsæsonen, fra forår til efterår, for optimal blomstring.

  Mulch er en god idé for at holde jorden omkring planten fugtig og fri for ukrudt. Dette kan bestå af organisk materiale som halm, blade eller barkflis. Mulch beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og forbedrer jordens struktur.

  Denne plante foretrækker en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad for optimal vækst og blomstring.

  En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på i haveplanter er ved regelmæssigt at inspicere blade og stængler for tegn på insektangreb. Derudover kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse hjælpe med at reducere skadedyr. Endelig kan biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin bruges til at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Verbena Lascar Hot Rose er en smuk og farverig plante med lyserøde blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Planten har en kompakt vækst og når en højde på ca. 30-40 cm. Bladene på Verbena Lascar Hot Rose er grønne og danner en smuk kontrast til de iøjnefaldende blomster. Denne plante trives bedst i fuld sol og kan plantes både i bede, rabatter og i potter. Verbena Lascar Hot Rose tiltrækker sommerfugle og bier og skaber en glad og livlig atmosfære i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.