Verbena 'Lascar Lavender'

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena 'Lascar Lavender' is een prachtige vaste plant met lavendelkleurige bloemen die bloeien van zomer tot herfst. Deze plant groeit compact en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. Het blad is groen en heeft een lichte citrusgeur wanneer aangeraakt. De 'Lascar Lavender' trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond. Deze Verbena is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Verbena 'Lascar Lavender' is niet groenblijvend en verliest in de winter zijn blad. Het is een kruidachtige plant die in het voorjaar weer nieuw blad zal groeien.

  Deze plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Zorg voor een goede afwatering om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voorzien van voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Verbena 'Lascar Lavender' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat ze voldoende lucht en zonlicht krijgen. Plant ze niet te dicht op elkaar om concurrentie te voorkomen.

  Verbena 'Lascar Lavender' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in halfschaduw gedijen. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en kan de groei vertragen. Het is daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Geef alleen water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Ja, Verbena soorten zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze zijn daarom een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, Verbena 'Lascar Lavender' trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant trekt ook andere nuttige insecten aan die kunnen helpen bij de bestrijding van plagen. Het is daarom een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit overvloedig van juni tot oktober en heeft een lange bloeiperiode. Gedurende deze maanden kunnen de bloemen continu in bloei staan.

  Ja, Verbena 'Lascar Lavender' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en zonnegeliefde plant die het beste gedijt in een zonnige locatie. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Verbena's zijn niet giftig en kunnen veilig geconsumeerd worden. Ze worden soms gebruikt als garnering in salades of desserts. Het is echter altijd het beste om planten en bloemen voor consumptie eerst te verifiëren en te controleren.

  Ja, sommige planten kunnen geluidsdempend werken door geluid te absorberen en te reflecteren. Het effect is echter meestal minimaal en hangt af van factoren zoals de dichtheid van het bladerdak en de afstand tot de bron van het geluid. Over het algemeen zijn grotere planten effectiever in geluidsdemping dan kleinere planten.

 • Tijdens het groeiseizoen kunnen uitgebloeide bloemen regelmatig worden verwijderd om de bloei te bevorderen. Na de bloei kan de plant tot net boven de grond worden teruggesnoeid om nieuwe groei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant ook worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 cm boven de grond om de plant te verjongen.

  De Verbena Lascar Lavender heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een te natte omgeving staat. Het is aan te raden om in de ochtend water te geven om verdamping te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Verbena 'Lascar Lavender' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies een potgrond met voldoende voeding voor een gezonde groei en bloei.

  De Verbena 'Lascar Lavender' gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met organisch materiaal voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Vermijd te veel schaduw om de gezondheid van de plant te behouden.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen door middel van mulch of een dikke laag bladeren. Zorg ervoor dat de plant goed is ingepakt om vorstschade te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind en koude temperaturen door bijvoorbeeld een beschermende doek te gebruiken.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en plant deze in goed doorlatende grond. Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Verbena 'Lascar Lavender' hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Het is belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte. Bij de eerste tekenen van plagen kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het besproeien met zeepwater of het introduceren van nuttige insecten helpen om het probleem op te lossen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van biologische bestrijdingsmiddelen die veilig zijn voor de plant en het milieu.

 • Omschrijving

  De Verbena 'Lascar Lavender' is een prachtige vaste plant met lavendelkleurige bloemen die bloeien van zomer tot herfst. Deze plant groeit compact en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. Het blad is groen en heeft een lichte citrusgeur wanneer aangeraakt. De 'Lascar Lavender' trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond. Deze Verbena is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.