Verbena 'Lascar Violet'

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena 'Lascar Violet' is een compacte en rijkbloeiende plant met paarse bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. De bloemen van de Verbena 'Lascar Violet' hebben een aantrekkelijke geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Verbena soort bloeit vanaf de vroege zomer tot de herfst en gedijt goed in de volle zon. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en hangmanden vanwege de rijke bloei en opvallende kleur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Verbena 'Lascar Violet' is niet groenblijvend. Het is een kruidachtige plant die in de winter afsterft en in het voorjaar weer opkomt. Het is aan te raden om de plant in het najaar terug te snoeien.

  Verbena 'Lascar Violet' is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in ons klimaat.

  Verbena 'Lascar Violet' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en wat meststof zullen zorgen voor een mooie bloei gedurende het hele seizoen.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen deze plant en andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd ook rekening met de verspreiding van de bloemen.

  Verbena 'Lascar Violet' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft, maar niet te nat. Pas het watergeven aan op basis van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond.

  Ja, Verbena's in het algemeen staan bekend om het aantrekken van vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze zijn daarom een goede keuze voor een vlindertuin of een bijvriendelijke tuin. De planten trekken ook andere nuttige bestuivers aan, zoals hommels en zweefvliegen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt. Daarnaast helpt het ook om de bodem te verbeteren en ongedierte op een natuurlijke manier te bestrijden. Het zorgt dus voor een gezonde en diverse omgeving in de tuin.

  Verbena 'Lascar Violet' bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, Verbena 'Lascar Violet' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn bij inname.

  Ja, de Verbena 'Lascar Violet' heeft geluidsdempende eigenschappen. Het blad en de stelen absorberen geluid, waardoor het geluidsniveau in de omgeving kan verminderen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en groene omgeving in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om deze compact te houden en de groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zonder de wortels te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te vullen met verse potgrond. Gebruik bij voorkeur een potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten.

  De Bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen 6,3 en 7,0. Deze plant gedijt goed in een bodem die lichtzuur tot neutraal is.

  Deze plant groeit het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden bereikt door een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortelzone. Het is ook belangrijk om de plant tijdens koude periodes af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig vergeelde bladeren en dode bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor een goede groei en bloei heeft deze tuinplant regelmatig bemesting nodig, bij voorkeur met een organische meststof. Gebruik een meststof die speciaal geschikt is voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege het groeiseizoen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die op de grond rondom de plant wordt gelegd. Het zorgt voor vochtregulatie, onderdrukt onkruid en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Voor tuinplanten is het aanbevolen om jaarlijks een mulchlaag aan te brengen.

  De Tuinplanten verlangen een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei van Tuinplanten belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Verbena 'Lascar Violet', kunnen preventieve maatregelen worden genomen zoals regelmatig controleren op bladluizen, trips en spint. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Verbena 'Lascar Violet' is een compacte en rijkbloeiende plant met paarse bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. De bloemen van de Verbena 'Lascar Violet' hebben een aantrekkelijke geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Verbena soort bloeit vanaf de vroege zomer tot de herfst en gedijt goed in de volle zon. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en hangmanden vanwege de rijke bloei en opvallende kleur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.