Petunia Surfinia Crazy Pink

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Surfinia Crazy Pink is een opvallende en kleurrijke hangplant met heldere roze bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling hebben. Deze plant heeft een overvloedige bloei en bloeit van het voorjaar tot aan de vorstperiode. De bladeren zijn groen en hebben een sierlijke uitstraling, waardoor de plant een prachtige toevoeging is aan hangmanden of bloembakken. Petunia Surfinia Crazy Pink trekt vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en dynamische tuinomgeving. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist regelmatig water geven en bemesten voor een optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia Surfinia Crazy Pink is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar opnieuw geplant moet worden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5°C en kan dus matige vorst verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen koude temperaturen om schade te voorkomen.

  Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig.

  De Petunia Surfinia Crazy Pink heeft minimaal 30 cm ruimte nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen. Houd rekening met de groeiruimte van omliggende planten bij het planten in border of pot.

  Nee, de Petunia Surfinia Crazy Pink groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat deze plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verdrinken. Het is handig om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Ja, de Petunia Surfinia Crazy Pink is vlinder en bijenlokkend. De plant trekt deze insecten aan vanwege de zoete nectar van de bloemen. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedsel en schuilplaatsen te bieden. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gezonde biodiversiteit te behouden. Petunia Surfinia Crazy Pink is een populaire tuinplant die kleur en leven brengt in de tuin.

  Petunia Surfinia Crazy Pink bloeit vanaf de lente tot aan het begin van de herfst. De bloei duurt meestal zo'n 4 tot 6 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven wanneer hij veel zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de Petunia Surfinia Crazy Pink is niet eetbaar. Het is geen voedselgewas en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het is daarom belangrijk om de plant niet te eten.

  Ja, de plant heeft bepaalde geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte begroeiing van bladeren en takken. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en zo een rustige sfeer te creëren in de tuin. Echter, het effect is niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of naaldbomen.

 • Je kunt de plant regelmatig terugknippen om de groei te stimuleren en de bloei te verlengen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er fris en verzorgd uit te laten zien. Pas op dat je niet te diep snoeit, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren.

  De Petunia Surfinia Crazy Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De Petunia Surfinia Crazy Pink heeft potgrond nodig met goede drainage en voedingsstoffen om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor de gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De plant is niet winterhard en heeft bescherming nodig tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en bedek deze met mulch of stro. Het is ook mogelijk om de plant naar binnen te verplaatsen tijdens koude periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant eens in de twee weken mest voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst volgens de aanbevolen dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels.

  Mulch is een laagje organisch materiaal dat rond de plant wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, boomschors of bladeren. Mulch wordt in het voorjaar aangebracht en regelmatig vernieuwd om de plant gezond te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten dient neutraal tot licht zuur te zijn. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor de meeste tuinplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met kalk of compost.

  Om ongedierte te voorkomen, kan je de plant regelmatig controleren op bladluizen, witte vlieg en spint. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of een krachtige waterstraal om het ongedierte te verwijderen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om schimmelvorming te voorkomen.

 • Omschrijving

  Petunia Surfinia Crazy Pink is een opvallende en kleurrijke hangplant met heldere roze bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling hebben. Deze plant heeft een overvloedige bloei en bloeit van het voorjaar tot aan de vorstperiode. De bladeren zijn groen en hebben een sierlijke uitstraling, waardoor de plant een prachtige toevoeging is aan hangmanden of bloembakken. Petunia Surfinia Crazy Pink trekt vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en dynamische tuinomgeving. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist regelmatig water geven en bemesten voor een optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.