Asplenium bulbiferum 'Suze'

Asplenium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Asplenium bulbiferum 'Suze' is een prachtige varen met opvallende glanzende, donkergroene bladeren die langwerpig van vorm zijn. Deze varen staat bekend om zijn luchtige en elegante uitstraling, en is een mooie toevoeging aan elke kamer of tuin. 'Suze' produceert regelmatig kleine plantjes op de bladeren, waardoor hij zich gemakkelijk vermeerdert. Deze varen gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht en vereist regelmatig water geven om te gedijen. 'Suze' is een onderhoudsvriendelijke plant die een vredige sfeer brengt in elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed bij kamertemperatuur en heeft slechts af en toe water nodig. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig om gezond te blijven.

  Ja, Asplenium bulbiferum 'Suze' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  De Asplenium bulbiferum 'Suze' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  Nee, Asplenium bulbiferum 'Suze' houdt niet van de felle zon. Het beste groeit deze plant op een plek met indirect zonlicht. In direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, de Asplenium bulbiferum 'Suze' houdt van warmte en doet het goed op kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en te zorgen voor een gelijkmatige temperatuur. Het helpt ook om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  De Asplenium bulbiferum 'Suze' bloeit niet, omdat het een varensoort is. Vermeerdering gebeurt door middel van kleine plantjes die aan de bladeren groeien en kunnen worden afgebroken en opnieuw geplant. Deze plant bloeit niet en heeft geen specifieke bloeiperiode.

  Ja, Asplenium bulbiferum 'Suze' is luchtzuiverend. Het heeft de eigenschap om de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Deze plant is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een ideale groeicondities voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Kamerplanten hoeven meestal niet gesnoeid te worden. Verwijder eventueel dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg voor een goede luchtvochtigheid en voldoende licht om de plant mooi en gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een potgrond die goed doorlatend is en voldoende vocht vasthoudt. Kies voor een potgrond die speciaal ontwikkeld is voor kamerplanten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een wateroverlast situatie terechtkomen.

  De Asplenium bulbiferum 'Suze' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem altijd vochtig is maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen. Af en toe bemesten met een langzaamwerkende meststof voor kamerplanten zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet drassig. Zorg voor voldoende licht, vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Om de plant schoon te maken kun je de bladeren afstoffen met een vochtige doek of de plant onder de douche zetten zodat het stof van de bladeren spoelt. Verwijder regelmatig dode bladeren en zorg ervoor dat de plant genoeg licht en lucht krijgt.

  De Asplenium bulbiferum 'Suze' heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Zet de plant daarom op een plek waar hij voldoende licht kan ontvangen, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 21°C. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen of tocht. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat in een ruimte met voldoende licht.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn (50-80%) voor deze plant om goed te gedijen. Zorg voor extra vocht door regelmatig te sproeien, vooral in drogere omgevingen. Plaats de plant bijvoorbeeld in de buurt van een luchtbevochtiger.

  Kamerplanten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen geen specifieke bemesting nodig. Het is voldoende om ze eens in de paar weken met een kleine hoeveelheid vloeibare mest te voeden. Let op dat je niet te veel bemest, dit kan de plant beschadigen.

 • Omschrijving

  Asplenium bulbiferum 'Suze' is een prachtige varen met opvallende glanzende, donkergroene bladeren die langwerpig van vorm zijn. Deze varen staat bekend om zijn luchtige en elegante uitstraling, en is een mooie toevoeging aan elke kamer of tuin. 'Suze' produceert regelmatig kleine plantjes op de bladeren, waardoor hij zich gemakkelijk vermeerdert. Deze varen gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht en vereist regelmatig water geven om te gedijen. 'Suze' is een onderhoudsvriendelijke plant die een vredige sfeer brengt in elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.