Dicksonia fibrosa

Overig varens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dicksonia fibrosa, ook bekend als de Nieuw-Zeelandse boomvaren, is een grote varensoort die afkomstig is uit Nieuw-Zeeland. Deze plant heeft een dikke vezelachtige stam en grote, elegante bladeren die een tropische uitstraling geven. De boomvaren kan tot wel 6 meter hoog worden en gedijt goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen. Het is een langzaam groeiende plant die zorgt voor een prachtige en exotische uitstraling in de tuin of in een serre. Dicksonia fibrosa is winterhard tot -8 graden Celsius, maar kan het beste beschermd worden tegen strenge vorst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats en regelmatig water geven. Af en toe besproeien met water helpt ook bij het behouden van vochtigheid.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte standplaats te zetten met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot groeiproblemen en een minder gezonde plant.

  Dicksonia fibrosa heeft regelmatig water nodig om vochtig te blijven, vooral tijdens de zomermaanden. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en de plant af en toe te besproeien met water. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water.

  De plant houdt niet van felle zon en verkiest een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met halfschaduw.

  Ja, Dicksonia fibrosa houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om deze optimaal te laten groeien. Beperk blootstelling aan tocht en koude temperaturen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant bloeit meestal in de lente tot de vroege zomermaanden en de bloei duurt enkele weken.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeicondities. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Je hoeft deze plant niet te snoeien, omdat het geen invloed heeft op zijn groei. Eventuele dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd met scherpe gereedschappen. Regelmatig water geven en voeden is belangrijker voor de gezondheid van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. In de herfst en winter kan de watergift verminderd worden.

  Deze plant gedijt het beste in een zure potgrond mix. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermijd te natte grond. Een mengsel van turf, schors en veenmos is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond met veel organisch materiaal. Het vermijden van te natte of te droge omstandigheden is belangrijk voor de gezondheid van de plant. Regelmatig bemesten met een evenwichtige meststof kan de groei bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te behouden. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, gebruik een zachte doek om stof van de bladeren af te vegen. Gebruik eventueel lauwwarm water om hardnekkig vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Dicksonia fibrosa heeft een lichte standplaats nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde groei en bruine bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De juiste luchtvochtigheid voor deze kamerplant is gemiddeld tot hoog, ideaal is een luchtvochtigheid van 60-80%. Houd de omgeving vochtig door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt de plant gezond te houden en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  Deze plant gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5 en 6. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te zuur of te basisch wordt, aangezien dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het toevoegen van speciale potgrond kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig bij te mesten tijdens het groeiseizoen met een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien en te gedijen in zijn omgeving. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen.

 • Omschrijving

  Dicksonia fibrosa, ook bekend als de Nieuw-Zeelandse boomvaren, is een grote varensoort die afkomstig is uit Nieuw-Zeeland. Deze plant heeft een dikke vezelachtige stam en grote, elegante bladeren die een tropische uitstraling geven. De boomvaren kan tot wel 6 meter hoog worden en gedijt goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen. Het is een langzaam groeiende plant die zorgt voor een prachtige en exotische uitstraling in de tuin of in een serre. Dicksonia fibrosa is winterhard tot -8 graden Celsius, maar kan het beste beschermd worden tegen strenge vorst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.