Euphorbia pulcherrima Merlot

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Merlot is een variëteit van de kerstster met diep donkerrode bladeren en rode bloemen. Het is een opvallende en sierlijke plant die perfect past bij de kerstsfeer. De Merlot heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Deze plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven. De Euphorbia pulcherrima Merlot is een prachtige toevoeging aan je interieur of tuin tijdens de feestdagen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig wat water. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Merlot heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met veel helder indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De plant heeft gematigd water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Water geven in de ochtend wordt aangeraden.

  Deze kamerplant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met helder maar indirect licht. Te veel zon kan de bladeren doen verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Merlot houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien.

  De "Euphorbia pulcherrima Merlot" bloeit typisch in de maanden november en december. De bloei kan tot ongeveer drie maanden duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Merlot is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en te neutraliseren, waardoor het een goede aanvulling is op je interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen en gezond te blijven. Houd de plant daarom op een constante temperatuur binnen dit bereik.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Gebruik bij voorkeur schone en scherpe snoeischaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant eens per week water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de potgrond tussen de gietbeurten door lichtjes opdrogen voor je opnieuw water geeft. Gebruik lauw water op kamertemperatuur om schade aan de wortels te voorkomen.

  De Euphorbia pulcherrima Merlot heeft behoefte aan goed gedraineerde potgrond met veel organisch materiaal. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten om de plant optimaal te laten groeien. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en zo nodig bij te vullen of te vervangen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Plaats de plant op een standplaats met veel licht en vermijd tocht. Af en toe de bladeren afstoffen met een vochtige doek helpt de plant gezond te houden.

  Het stof van de bladeren afnemen met een zachte doek of spons is voldoende om de plant schoon te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig controleren op ongedierte en deze indien nodig verwijderen.

  De Euphorbia pulcherrima Merlot heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen of tocht. Houd de plant uit de buurt van koude tocht en verwarmingsbronnen zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn. Het is het beste om de plant te voorzien van een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, maar ook niet te vochtig.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van de Euphorbia pulcherrima Merlot ligt tussen 5,5 en 6,5 pH. Te zure of te basische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met geschikte meststoffen.

  De Euphorbia pulcherrima Merlot heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de plant gezond en vitaal te houden. Overvoeding moet worden vermeden om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Merlot is een variëteit van de kerstster met diep donkerrode bladeren en rode bloemen. Het is een opvallende en sierlijke plant die perfect past bij de kerstsfeer. De Merlot heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Deze plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven. De Euphorbia pulcherrima Merlot is een prachtige toevoeging aan je interieur of tuin tijdens de feestdagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.