Calathea crocata 'Tassmania'

Calathea crocata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calathea crocata 'Tassmania' is een prachtige tropische plant met opvallende oranje bloemen. De bladeren van deze plant hebben een groene kleur met elegante patronen van donkere strepen. De 'Tassmania' heeft een compacte groeivorm en is perfect voor binnenshuis, bijvoorbeeld in een lichte kamer zonder direct zonlicht. De plant gedijt het beste in een vochtige omgeving en regelmatig water geven wordt aanbevolen. Met zijn vrolijke bloemen en decoratieve bladeren is de Calathea crocata 'Tassmania' een echte eyecatcher in elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calathea crocata 'Tassmania' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en dat de luchtvochtigheid hoog is. Daarnaast houdt de plant van indirect licht en regelmatig voeden tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig vochtige grond, dus het is aan te raden om hem eens per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door en voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Het is belangrijk om de vochtigheid van de grond regelmatig te controleren om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  De Calathea crocata 'Tassmania' houdt niet van direct zonlicht, het is beter om hem op een plek te zetten met indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur van ongeveer 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zet de plant op een warme en lichte plek zonder direct zonlicht.

  Calathea crocata 'Tassmania' bloeit van maart tot mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren. Deze plant staat bekend om zijn felgekleurde bloemen die lijken op vurige kaarsen.

  Ja, de plant Calathea crocata 'Tassmania' heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in een ruimte te verbeteren. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof tijdens de fotosynthese. Dit maakt de plant een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeicondities voor de plant. Houd de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen.

 • Snoei dode of beschadigde bladeren met scherpe schaar regelmatig weg om de plant er gezond en netjes uit te laten zien. Verwijder ook eventuele gele bladeren om de plant te stimuleren nieuwe groei te produceren. Voor een compacte vorm kun je de plant regelmatig toppen.

  Geef de plant regelmatig water, houd de grond licht vochtig maar niet drassig. Vermijd dat de potgrond uitdroogt, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Geef bij voorkeur lauw en zacht water.

  De Calathea crocata 'Tassmania' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een hoge luchtigheid. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Calathea heeft een voorkeur voor een vochtige en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk om de plant in een pot met gaten te plaatsen zodat het overtollige water goed weg kan lopen. Het gebruik van kwalitatieve potgrond met voldoende voedingsstoffen helpt bij het behouden van de gezondheid van de plant.

  De plant vereist regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant af en toe voorzichtig af te stoffen met een zachte doek om de luchtopname te optimaliseren. Voor hardnekkig stof kan je de plant onder de douche zetten of afnemen met een vochtige doek. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Calathea crocata 'Tassmania' heeft licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de plant niet te donker staat om te voorkomen dat de bladeren gaan verkleuren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur stabiel blijft.

  Deze plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant dicht bij andere vochtbronnen te plaatsen, zoals een luchtbevochtiger. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de 60-70% ligt voor optimale groei.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Calathea crocata 'Tassmania' ligt tussen pH 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om een licht zure bodem te behouden om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem is aan te raden.

  De beste manier om kamerplanten te bemesten is met een speciale meststof voor kamerplanten. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus het is belangrijk om de plant niet te veel meststoffen te geven.

 • Omschrijving

  De Calathea crocata 'Tassmania' is een prachtige tropische plant met opvallende oranje bloemen. De bladeren van deze plant hebben een groene kleur met elegante patronen van donkere strepen. De 'Tassmania' heeft een compacte groeivorm en is perfect voor binnenshuis, bijvoorbeeld in een lichte kamer zonder direct zonlicht. De plant gedijt het beste in een vochtige omgeving en regelmatig water geven wordt aanbevolen. Met zijn vrolijke bloemen en decoratieve bladeren is de Calathea crocata 'Tassmania' een echte eyecatcher in elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.