Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Coral

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Coral is een hangende plant met opvallende felroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor hanging baskets en bloembakken. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een frisse geur. De Caliente Coral bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige locaties.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Coral is een groenblijvende plant die het hele jaar door bladeren behoudt. Het is dus een geschikte plant voor in de tuin of op het balkon. De bladeren zullen niet afvallen tijdens de wintermaanden.

  Deze plant is niet winterhard en moet vorstvrij worden overwinterd. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zorg voor een vorstvrije locatie tijdens de wintermaanden.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Coral is redelijk makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en voeding. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen vorst. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloei bevorderen.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Coral heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant minstens 20-30 centimeter van andere planten te plaatsen. Zorg voor een plek waar de plant voldoende zonlicht en luchtstroom krijgt.

  Pelargonium Caliente Coral groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en kan de groei vertragen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan door hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een goede keuze voor tuinen die ook insecten willen aantrekken en bestuiven.

  Ja, de plant Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Coral trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een kleurrijke toevoeging aan de natuurlijke omgeving. Het is belangrijk om een variatie aan planten te hebben om een gezonde biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met oktober en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingstoffen in de grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen geschikte voedselbron. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking door de bladeren en groeiende structuur. Het kan dus helpen om geluid te absorberen en te verminderen.

 • Het is raadzaam om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Snoei eventueel lange scheuten terug om de plant compact en bossig te houden. Verwijder ook eventueel dode of beschadigde takken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig blijft. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door opdrogen. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Een goed doorlatende potgrond is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik eventueel meststoffen voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost of organische mest toe voor een gezonde groei.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Coral gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt gedurende de dag. De plant kan ook in halfschaduw groeien, maar zal minder bloemen produceren.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te verplaatsen of te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode niet te veel water krijgt om rotting te voorkomen. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te kweken en deze naar een beschutte locatie te verplaatsen tijdens koudere periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen en de plant regelmatig te voeden met meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op insecten en ziekten.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom de plant gelegd wordt om de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de temperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit compost, bladeren, houtsnippers of stro. Mulch kan in het voorjaar worden aangebracht en regelmatig worden bijgewerkt.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een juiste zuurgraad is essentieel voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte op afstand te houden, is het belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant te controleren op tekenen van plagen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of het besproeien met water en zeep kan helpen bij het afweren van ongedierte. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren en eventuele aangetaste bladeren te verwijderen om verdere verspreiding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Coral is een hangende plant met opvallende felroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor hanging baskets en bloembakken. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een frisse geur. De Caliente Coral bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige locaties.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.