Calibrachoa Callie Purple

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Callie Purple is een prachtige hanging basket plant met kleine paarse bloemen. De plant groeit compact en bloeit de hele zomer door met een overvloed aan bloemen. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de paarse bloemen. Calibrachoa Callie Purple is een zeer gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is een populaire keuze voor op terrassen, balkons en in borders vanwege zijn mooie bloemen en langdurige bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa Callie Purple is een groenblijvende plant. Dit betekent dat hij ook in de winter zijn blad behoudt. Het is een goede keuze voor tuinen waar het hele jaar door groen gewenst is.

  Deze plant is niet winterhard en moet tijdens de wintermaanden naar binnen worden gehaald of worden beschermd tegen vorst. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten om vorstschade te voorkomen. Het is niet geschikt om buiten te laten staan tijdens koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en deze regelmatig te bemesten voor een goede bloei. Het is ook aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten, zodat ze elkaar niet belemmeren in hun groei. Het is raadzaam om de plant regelmatig te snoeien om een compacte groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Calibrachoa Callie Purple groeien het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en langwerpiger groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 2 tot 3 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, maar ook niet uitdroogt.

  Ja, de Calibrachoa Callie Purple is aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Het trekt deze bestuivers aan door de nectar die de bloemen produceren. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, als een bloeiende plant trekt de Calibrachoa Callie Purple insecten aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast helpt de plant ook bij het stimuleren van het ecosysteem door het aantrekken van nuttige organismen zoals wormen en micro-organismen in de grond.

  De plant bloeit van mei tot en met oktober en de bloei kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het bloeit het beste wanneer het veel zonlicht krijgt.

  Nee, de plant is niet eetbaar en bevat stoffen die schadelijk kunnen zijn bij consumptie. Het is aan te raden om de plant niet te eten.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende eigenschap vanwege zijn bladeren en struikachtige structuur. Het kan daarom een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in een tuinomgeving.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit zorgt voor nieuwe groei en bloei. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  De plant heeft potgrond nodig die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is en voldoende voedingsstoffen bevat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  De bodem voor de Calibrachoa Callie Purple moet goed doorlatend zijn en een licht zure tot neutrale pH-waarde hebben. Zorg voor voldoende voeding in de bodem door regelmatig meststoffen toe te voegen. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Calibrachoa Callie Purple gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant kan zowel in borders als in hangmanden geplaatst worden.

  De plant heeft winterbescherming nodig, zoals het bedekken met een dikke laag mulch rond de wortelzone en bescherming tegen harde vorst. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft tijdens de wintermaanden om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in een pot te plaatsen en naar binnen te verplaatsen tijdens zeer koude temperaturen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Ook is het belangrijk om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen voor een gezonde groei. Daarnaast is het goed om de plant af en toe bij te mesten voor een rijke bloei.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig van maart tot september. Gebruik een organische meststof die rijk is aan voedingsstoffen en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen van planten is gunstig voor de bodem en de planten zelf. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruid en beschermt de wortels tegen extremen in temperatuur. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom de planten.

  Calibrachoa Callie Purple doet het het beste in een neutrale tot lichtzure bodem (pH 6,0-7,0). Een goede zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat de plant voedingsstoffen goed kan opnemen en gezond kan groeien. Het is dus belangrijk om de pH-waarde van de bodem in de gaten te houden voor een optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep, het plaatsen van lokplanten of het gebruik van roofinsecten. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om vroegtijdig actie te ondernemen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen worden gebruikt als laatste redmiddel, maar wees voorzichtig met het gebruik ervan en volg de instructies nauwkeurig op.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Callie Purple is een prachtige hanging basket plant met kleine paarse bloemen. De plant groeit compact en bloeit de hele zomer door met een overvloed aan bloemen. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de paarse bloemen. Calibrachoa Callie Purple is een zeer gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is een populaire keuze voor op terrassen, balkons en in borders vanwege zijn mooie bloemen en langdurige bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.