Petunia Whispers Salmon

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Whispers Salmon is een opvallende en kleurrijke plant met zalmroze bloemen die een vleugje zachtheid toevoegen aan de tuin. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en blijven lang bloeien, waardoor ze perfect zijn voor het opfleuren van bloembakken en borders. Deze plant wordt ongeveer 25-30 cm hoog en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en mest nodig heeft om gezond te blijven en te blijven bloeien. De Petunia Whispers Salmon is een prachtige keuze voor liefhebbers van zachte pastelkleuren in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de herfst en winter. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar en zomer bloeit met zalmroze bloemen. Het is aan te raden om de plant elk jaar opnieuw te planten.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven in koude temperaturen onder de 0 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met beschermende materialen.

  De Petunia Whispers Salmon is een gemakkelijk te onderhouden plant. Het vereist regelmatig water geven en bemesten voor optimale groei en bloei. Het gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Plant de tuinplant in een ruime pot of in de volle grond met voldoende afstand tot andere planten.

  Tuinplanten zoals Petunia Whispers Salmon groeien het beste in de volle zon. Ze hebben minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw kunnen ze minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Ongeveer 2-3 keer per week water geven is meestal voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Deze plant is aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor het kan bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin. Door de bloemen worden ook insecten aangetrokken die weer voedsel zijn voor vogels. Zo draagt deze plant indirect bij aan een gezonde biodiverse omgeving.

  Petunia Whispers Salmon bloeit van juni tot en met oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  De Petunia Whispers Salmon kan goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, tuinplanten zoals Petunia Whispers Salmon zijn over het algemeen niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het wordt sterk afgeraden om planten uit de tuin te eten. Het is belangrijk om te weten welke planten veilig zijn om te eten en welke niet.

  Ja, de plant heeft geluidsdempende eigenschappen door het absorberen van geluidsgolven met behulp van de bladeren en bloemen, waardoor het omgevingsgeluid wordt verminderd. Het kan helpen bij het creëren van een rustige en vredige tuinomgeving. Dit kan bijdragen aan een ontspannende sfeer en het verminderen van stress.

 • Het is aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren te verwijderen om de groei en bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden en de bloemen te stimuleren. Knip eventueel lange scheuten af om de plant in vorm te houden.

  Water geven aan deze tuinplant is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Het is raadzaam om de grond regelmatig vochtig te houden, maar vermijd wel dat de wortels constant in het water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  De Tuinplanten "Petunia Whispers Salmon" gedijen het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bewaterd. Vermijd te natte grond, om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen, zoals compost of organische mest. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatige bemesting voor een gezonde groei en bloei.

  De Petunia Whispers Salmon gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en regelmatig water krijgt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kunt u doen door de plant af te dekken met stro, bladeren of speciale winterbeschermingshoezen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat tijdens koude dagen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg regelmatig plantenvoeding toe voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot overmatige groei van bladeren en verminderde bloei.

  Mulchen rondom de plant kan helpen om vocht beter vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten kan regelmatig controleren op bladluizen, trips en spint helpen. Ook kunnen planten worden beschermd met natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Een goede luchtcirculatie en voldoende water geven kan de weerstand van de plant verhogen.

 • Omschrijving

  De Petunia Whispers Salmon is een opvallende en kleurrijke plant met zalmroze bloemen die een vleugje zachtheid toevoegen aan de tuin. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en blijven lang bloeien, waardoor ze perfect zijn voor het opfleuren van bloembakken en borders. Deze plant wordt ongeveer 25-30 cm hoog en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en mest nodig heeft om gezond te blijven en te blijven bloeien. De Petunia Whispers Salmon is een prachtige keuze voor liefhebbers van zachte pastelkleuren in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.