Antirrhinum Sultan Bronze

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum Sultan Bronze er en smuk blomstrende plante med markante bronzeblomster. Denne plante har en opret vækst og kan blive op til 60 cm høj. Blomsterne har en karakteristisk form, der ligner løvemundblomster, hvilket gør denne plante ekstra attraktiv. Antirrhinum Sultan Bronze trives godt i fuld sol og blomstrer fra foråret til efteråret. Det er et populært valg til blomsterbede, grænser og containere på grund af dens farverige blomster og lange blomstringsperiode.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Antirrhinum Sultan Bronze er ikke stedsegrøn. Det er en flerårig plante, der normalt dør af om vinteren og begynder at vokse igen om foråret. Derfor bruges den ofte som etårig plante i haven.

  Antirrhinum Sultan Bronze er hårdfør til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod streng frost. Om vinteren kan et lag muld eller blade hjælpe med at beskytte planten.

  Ja, Antirrhinum Sultan Bronze er kendt som en let at vedligeholde haveplante. Regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys er tilstrækkeligt for en sund vækst. Fjern regelmæssigt visne blomster for en længere blomstringsperiode.

  Antirrhinum Sultan Bronze har brug for cirka 20-30 cm plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft. Det anbefales at give planten regelmæssigt vand og gødning for optimal vækst.

  Antirrhinum Sultan Bronze er en blomstrende plante, der trives bedst i fuld sol. I skyggen kan væksten blive hæmmet, og blomstringen kan være mindre frodig. Vælg derfor helst en solrig placering til denne plante.

  Antirrhinum Sultan Bronze har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Føl regelmæssigt på jorden for at kontrollere, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække et mangfoldighed af bestøvere.

  Ja, Antirrhinum Sultan Bronze hjælper med at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det giver nektar og pollen som en fødekilde til disse insekter. Planten bidrager således til et sundere økosystem i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare op til 12 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Disse haveplanter trives godt under solrige forhold.

  Nej, Antirrhinum Sultan Bronze er ikke spiselig. Det bruges primært som en dekorativ haveplante og har ikke spiselige dele. Det er vigtigt ikke at indtage denne plante.

  Ja, Antirrhinum Sultan Bronze har egenskaben at være støjreducerende takket være de tætte blade og stængler, der absorberer og reducerer lydbølger. Det er et godt valg for at skabe en rolig og sindsro udendørs miljø.

 • Du kan beskære blomsterstænglerne efter blomstringen tilbage til basen for at fremme ny blomstring. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme plantens vækst. Beskær eventuelle døde eller beskadigede grene om foråret for at sikre en sund vækst.

  Haveplanter som disse har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Hold bladene tørre for at forhindre skimmelsygdomme.

  Planten har brug for en godt drænet pottemuld for at undgå, at rødderne bliver for våde. Brug gerne en pottemuld specielt til haveplanter, så planten kan optage alle nødvendige næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt.

  Antirrhinum Sultan Bronze foretrækker godt drænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd, da planten ellers kan få rodæd. Sørg for en nærende jord og bland eventuelt kompost i jorden for optimal vækst.

  Antirrhinum Sultan Bronze trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads og ikke er plantet for tæt på andre planter. Beskyt planten mod kraftig vind for at undgå beskadigelse.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost, især når temperaturerne falder under frysepunktet. Det er vigtigt at dække planten til med f.eks. halm eller blade for at beskytte rødderne. Derudover kan det være en god idé at lægge en mullag omkring planten for ekstra isolering.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny vækst. Giv planten lejlighedsvis lidt plantenæring for en sund vækst.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt, så de får tilstrækkeligt med næringsstoffer. Brug helst en speciel gødning til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring. Gød planterne i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødning.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde på fugtigheden og forhindre ukrudt i at gro. Muld kan bestå af f.eks. træflis, kompost eller barkflis. Sørg for, at mulden ikke lægges direkte op ad plantens stængler for at undgå skimmel.

  Haveplanter som Antirrhinum Sultan Bronze trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at opretholde den korrekte surhedsgrad i jorden for at fremme optimal vækst og blomstring. Regelmæssig testning og justering af pH-værdien kan hjælpe med at fremme plantens sundhed.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns. Det er også en god idé at regelmæssigt kontrollere for skadedyr og holde planter sunde ved at give dem tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer for at forebygge skade. Som en sidste udvej kan kemiske bekæmpelsesmidler bruges, men dette frarådes ofte på grund af de skadelige virkninger på miljøet og andre organismer.

 • Beskrivelse

  Antirrhinum Sultan Bronze er en smuk blomstrende plante med markante bronzeblomster. Denne plante har en opret vækst og kan blive op til 60 cm høj. Blomsterne har en karakteristisk form, der ligner løvemundblomster, hvilket gør denne plante ekstra attraktiv. Antirrhinum Sultan Bronze trives godt i fuld sol og blomstrer fra foråret til efteråret. Det er et populært valg til blomsterbede, grænser og containere på grund af dens farverige blomster og lange blomstringsperiode.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.