Antirrhinum Sultan Purple

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum Sultan Purple is een prachtige bloeiende plant met opvallende paarse bloemen. De bloemen hebben een karakteristieke vorm die lijkt op de mond van een draak, vandaar ook de bijnaam 'Leeuwenbek'. De plant kan bloeien van het voorjaar tot in de herfst en trekt daardoor veel vlinders en bijen aan. Antirrhinum Sultan Purple groeit het beste in de volle zon en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is een mooie toevoeging aan borders, bloembakken of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Antirrhinum Sultan Purple is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die meestal in de lente en zomer bloeit. In de winter verliest hij zijn bladeren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij temperaturen lager dan dit. In de winter is het aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Antirrhinum Sultan Purple planten zijn gemakkelijk te onderhouden, omdat ze weinig zorg nodig hebben. Ze gedijen goed in de volle zon of halfschaduw en vereisen regelmatig water geven. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Voor deze tuinplant is een ruimte van ongeveer 20 tot 30 cm in de breedte voldoende. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en genoeg ruimte heeft om te groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tot andere planten te bewaren om te voorkomen dat ze elkaar verstikken.

  De Antirrhinum Sultan Purple groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant nog voldoende zonlicht krijgt om te bloeien. Het verminderen van de blootstelling aan direct zonlicht kan de bloeitijd van de plant beïnvloeden.

  Antirrhinum Sultan Purple heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectar. Het is een goede keuze als je in je tuin deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, bloeiende planten zoals Antirrhinum Sultan Purple dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden voedsel en beschutting voor verschillende insecten en helpen zo de biodiversiteit in stand te houden. Het is dus zeker goed om bloeiende planten in de tuin te hebben.

  Antirrhinum Sultan Purple bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus en de bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  Antirrhinum Sultan Purple kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige plekken. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, Antirrhinum Sultan Purple is niet eetbaar. Het wordt niet aangeraden om deze plant te consumeren omdat het giftige stoffen bevat. Het is enkel bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Antirrhinum Sultan Purple heeft een dicht bladerdek en kan daarom geluid dempen. Planten in het algemeen staan bekend om hun vermogen om geluid te absorberen en te verminderen. In een tuin of andere buitenomgeving kan deze plant dus een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen om de bloei te verlengen. Als de plant te groot wordt, kun je deze in het voorjaar tot de grond terugsnoeien. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Deze plant groeit het beste in lichte, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is raadzaam om de potgrond regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal. Zorg voor voldoende voeding en organisch materiaal in de grond.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om rotting te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek.

  Voor de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een vorstbeschermingsdoek te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft in de winter, maar vermijd te veel water. In het voorjaar, wanneer de vorst voorbij is, kan de plant weer buiten worden gezet.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Zorg voor voldoende zonlicht en geef indien nodig plantenvoeding.

  Tuinplanten zoals Antirrhinum Sultan Purple hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van de bemesting.

  Mulch de grond rondom deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of bladeren van de plant komt.

  De Antirrhinum Sultan Purple gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals "Antirrhinum Sultan Purple", is het raadzaam om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op tekenen van plagen zoals bladluizen of slakken. Daarnaast kan het helpen om natuurlijke vijanden van deze plagen aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Als preventieve maatregel kan ook gebruik gemaakt worden van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of knoflookspray.

 • Omschrijving

  Antirrhinum Sultan Purple is een prachtige bloeiende plant met opvallende paarse bloemen. De bloemen hebben een karakteristieke vorm die lijkt op de mond van een draak, vandaar ook de bijnaam 'Leeuwenbek'. De plant kan bloeien van het voorjaar tot in de herfst en trekt daardoor veel vlinders en bijen aan. Antirrhinum Sultan Purple groeit het beste in de volle zon en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is een mooie toevoeging aan borders, bloembakken of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.