Verbena Lanai Deep Purple

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Lanai Deep Purple is een overblijvende plant met diep paarse bloemen die in trossen groeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het blad van de Verbena Lanai Deep Purple is donkergroen van kleur en vormt een mooi contrast met de paarse bloemen. De plant is goed bestand tegen droogte en hitte en gedijt goed in zonnige tuinen of op balkons en terrassen. De Verbena Lanai Deep Purple trekt vlinders en bijen aan en staat prachtig in borders, potten of hangmanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een eenjarige plant die bloeit in de zomer en herfst. Het wordt aanbevolen om de plant opnieuw te zaaien of te vervangen door een nieuwe plant in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen.

  De Verbena Lanai Deep Purple is zeer eenvoudig te onderhouden en heeft minimale zorg nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om de plant gezond te houden.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant genoeg ruimte nodig om zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten, ongeveer 20-30 cm. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de locatie.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook overleven in halfschaduw. In de schaduw zal de plant echter minder bloemen produceren en mogelijk minder groeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de plant "Verbena Lanai Deep Purple" trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de heldere kleuren van de bloemen. Hierdoor is het een goede keuze voor een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bevatten nectar en pollen die essentieel zijn voor bestuivers. Het aanplanten van deze plant kan een positief effect hebben op de biodiversiteit in de omgeving.

  Verbena Lanai Deep Purple bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan wel tot 12 weken duren.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. Zorg ook voor wat beschutting tijdens hittegolven.

  De Verbena Lanai Deep Purple is niet eetbaar. Het betreft een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn prachtige bloemen. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen door het absorberen en reflecteren van geluidsgolven. Hierdoor kan de plant helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar hij geplaatst wordt.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 15-20 cm boven de grond. Snoei regelmatig om een gezonde en volle plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Verbena Lanai Deep Purple plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik indien nodig voedzame potgrond voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Voeg jaarlijks compost toe om de bodemkwaliteit te behouden.

  De Verbena Lanai Deep Purple gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, bij voorkeur in de ochtend- of avondzon. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Zorg ervoor dat de plant in de winter op een beschutte plek staat met voldoende zonlicht. Geef de plant voor de eerste vorst een goede voeding en snoei dode takken weg. Dek de plant eventueel af met een mulchlaag om te beschermen tegen vorstschade.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Plant de Verbena in goed doorlatende grond op een zonnige plek.

  Gebruik een meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen. Het is aanbevolen om de plant maandelijks te bemesten vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid meststof.

  Het is aan te raden om rondom de plant mulch aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant verlangt een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Test regelmatig de pH-waarde van de bodem en pas indien nodig de bemesting aan.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je natuurlijke methoden gebruiken zoals het besproeien met een mengsel van water en afwasmiddel. Daarnaast is regelmatige controle op bladluis, spint en witte vlieg belangrijk om tijdig in te grijpen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is af te raden vanwege de schadelijke effecten op het milieu.

 • Omschrijving

  De Verbena Lanai Deep Purple is een overblijvende plant met diep paarse bloemen die in trossen groeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het blad van de Verbena Lanai Deep Purple is donkergroen van kleur en vormt een mooi contrast met de paarse bloemen. De plant is goed bestand tegen droogte en hitte en gedijt goed in zonnige tuinen of op balkons en terrassen. De Verbena Lanai Deep Purple trekt vlinders en bijen aan en staat prachtig in borders, potten of hangmanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.