Verbena Lanai Peach

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Lanai Peach is een prachtige sierplant met zachte perzikkleurige bloemen die bloeien van lente tot herfst. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, borders en containers. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Verbena Lanai Peach heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Deze plant is perfect voor tuiniers op zoek naar een mooie en duurzame toevoeging aan hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Tuinplant Verbena Lanai Peach is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de herfst en komt in het voorjaar weer op. Het is een zogenaamde bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst.

  Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven is voldoende. Af en toe verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de plant helpen om nieuwe bloemen te produceren.

  De Verbena Lanai Peach heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen andere planten in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en te groeien. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.

  Nee, Verbena Lanai Peach groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door op te laten drogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water.

  Ja, de plant is vlinder en bijenlokkend door de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het aantrekken van vlinders en bijen draagt bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn vaak kleurrijk en geurend.

  Tuinplanten in het algemeen spelen een belangrijke rol in het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Ze kunnen bijen, vlinders en andere insecten aantrekken die essentieel zijn voor de bestuiving van planten. Planten met bloemen in verschillende vormen en kleuren kunnen de diversiteit van dieren in de tuin vergroten.

  De plant bloeit van juni tot oktober en de bloeiperiode kan tot wel 5-6 maanden duren.

  De Verbena Lanai Peach kan goed tegen de volle zon. Het is een soort tuinplant die gedijt in helder zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft een beperkt geluidsdempend effect door de bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan helpen om het geluid enigszins te dempen, maar het is niet de meest effectieve optie voor geluidsisolatie. Planten in het algemeen hebben voordelen voor het verminderen van geluidsoverlast in een bepaalde ruimte.

 • Het beste moment om de plant te snoeien is in het voorjaar, voordat deze weer begint te groeien. Knip de uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te bevorderen en de plant compact te houden. Snoei takken die beschadigd of dood zijn helemaal terug tot aan de basis.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te nat worden. Geef de plant bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Vermijd te zware of te natte grond.

  De Verbena Lanai Peach heeft een standplaats in de volle zon nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. Deze tuinplant gedijt het beste in een warme en beschutte omgeving.

  Voor de winterbescherming van tuinplanten is het belangrijk om ze te beschermen tegen vorst door ze af te dekken met stro, bladeren of een speciale plantenhoes. Zorg er ook voor dat de planten niet te nat blijven tijdens de winter, om schimmelvorming te voorkomen. Controleer regelmatig de planten op eventuele schade en verzorg ze indien nodig.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warm weer. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Verbena Lanai Peach hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een geschikte meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot aan het einde van de zomer.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Vermijd om de mulch direct tegen de stam van de plant aan te leggen om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor neutrale tot lichtzure bodems. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, trips en spint. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden, zeepsop of neemolie. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht krijgt en niet te vochtig staat om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Verbena Lanai Peach is een prachtige sierplant met zachte perzikkleurige bloemen die bloeien van lente tot herfst. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, borders en containers. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Verbena Lanai Peach heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Deze plant is perfect voor tuiniers op zoek naar een mooie en duurzame toevoeging aan hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.