Haworthia fasciata 'Concolor'

Haworthia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Haworthia fasciata 'Concolor' is een succulente plant met rosettes van puntige, driehoekige bladeren die dicht op elkaar groeien. De bladeren hebben een opvallend wit gestreept patroon en een donkergroene kleur. Deze plant staat bekend om zijn symmetrische en compacte groeiwijze, waardoor het een populaire keuze is voor binnenhuisdecoratie. Haworthia fasciata 'Concolor' heeft weinig water nodig en gedijt goed in helder licht met een beetje schaduw. Het is een eenvoudig te verzorgen plant die een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegt aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Haworthia fasciata 'Concolor' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Zorg voor voldoende licht en geef matig water om de plant gezond te houden. Overmatig water geven kan leiden tot rotten van de wortels.

  Ja, Haworthia fasciata 'Concolor' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Indirect zonlicht is ideaal voor deze kamerplant.

  De Haworthia fasciata 'Concolor' heeft weinig water nodig, ongeveer eens per twee weken is voldoende. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de hoeveelheid water aan te passen afhankelijk van de lichtintensiteit en temperatuur in de ruimte waar de plant staat.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect licht worden geplaatst. Felle zonnestralen kunnen de bladeren doen verbranden en zorgen voor schade aan de plant. Het is beter om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht.

  Ja, Haworthia fasciata 'Concolor' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek in huis te plaatsen voor optimale groei en gezondheid. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is ook essentieel voor het welzijn van deze kamerplant.

  De plant bloeit in de maanden maart tot en met augustus. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden aanhouden.

  Ja, kamerplanten in het algemeen staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren. Planten zoals de "Haworthia fasciata 'Concolor'" kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn groei te bevorderen. Temperaturen erboven of eronder kunnen de plant stress bezorgen.

 • De Haworthia fasciata 'Concolor' heeft geen specifieke snoei nodig. Eventuele bruine of dode bladeren kunnen voorzichtig worden weggeknipt met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant altijd voldoende licht krijgt om de groei en ontwikkeling te stimuleren.

  De Haworthia fasciata 'Concolor' heeft matig water nodig en moet goed laten opdrogen tussen de gietbeurten. Geef de plant water op de bodem van de pot om te voorkomen dat de bladeren gaan rotten. Zorg ervoor dat de plant nooit met zijn wortels in het water staat.

  De Haworthia fasciata 'Concolor' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Gebruik bij voorkeur een mengsel van cactusgrond en perlite voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft, om wortelrot te voorkomen.

  De Haworthia fasciata 'Concolor' heeft een goed doorlatende grond nodig, zoals cactusaarde gemengd met zand. Het is belangrijk dat de bodemkwaliteit voldoende voedingsstoffen bevat en dat het regelmatig wordt bemest tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant nooit in te vochtige grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant in goed doorlatende grond staat en geef matig water, laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Geef de plant af en toe voeding speciaal voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen.

  Om stof en vuil te verwijderen, kunt u de bladeren van de plant voorzichtig afvegen met een zachte doek of een vochtige spons. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Haworthia fasciata 'Concolor' heeft helder, indirect licht nodig en kan ook gedijen in lichte schaduw. Plaats de plant niet in direct fel zonlicht om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Vermijd extreme hitte of kou, aangezien dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant om goed te gedijen. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals schimmelgroei. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Bemest de plant eens per maand en verdun de meststof volgens de instructies op de verpakking. Stop met bemesten in de wintermaanden om de groei te vertragen.

 • Omschrijving

  De Haworthia fasciata 'Concolor' is een succulente plant met rosettes van puntige, driehoekige bladeren die dicht op elkaar groeien. De bladeren hebben een opvallend wit gestreept patroon en een donkergroene kleur. Deze plant staat bekend om zijn symmetrische en compacte groeiwijze, waardoor het een populaire keuze is voor binnenhuisdecoratie. Haworthia fasciata 'Concolor' heeft weinig water nodig en gedijt goed in helder licht met een beetje schaduw. Het is een eenvoudig te verzorgen plant die een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegt aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.