Dianthus 'Super Trouper Hobbit'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Super Trouper Hobbit' er en kompakt og busket plante med iøjnefaldende lyserøde blomster, der spreder en sød duft. Blomsterne har dobbelte kronblade og blomstrer fra foråret til sommeren. Bladene er grå-grønne og danner en smuk kontrast til blomsterne. Denne plante er ideel til brug i bede, stenbed eller som jorddække. Dianthus 'Super Trouper Hobbit' foretrækker en solrig placering og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og vil miste sit løv om vinteren. Det er en haveplante, der blomstrer om foråret og sommeren og går i dvale om vinteren.

  Dianthus 'Super Trouper Hobbit' er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod streng frost om vinteren. Det er en haveplante, der trives godt i tempererede klimaer.

  Ja, Dianthus 'Super Trouper Hobbit' er generelt nem at vedligeholde. Disse havplanter har brug for regelmæssig vanding og sollys og blomstrer bedst i veldrænet jord. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Planten kræver cirka 20 til 30 centimeter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Plant blomsten på et solrigt sted i humusrig og veldrænet jord.

  "Dianthus 'Super Trouper Hobbit' trives bedst i fuld sol, men kan også vokse ganske godt i halvskygge. I skyggen vil planten dog producere færre blomster, og væksten kan være lidt langsommere."

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejret. Sørg for at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Denne plante tiltrækker bier og sommerfugle på grund af nektaren, den producerer. Det kan bidrage til biodiversiteten i haven. Det er dog ikke nødvendigvis en plante, der giver en stor mangfoldighed af insekter.

  Denne plante blomstrer normalt fra maj til og med august, og blomstringen kan vare ca. 8 til 12 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i perioder med kraftig sol.

  Nej, Dianthus planter er ikke spiselige. Det er ikke sikkert at indtage blomsterne eller bladene på denne plante. Det anbefales ikke at bruge disse planter i madlavning.

  Dianthus 'Super Trouper Hobbit' har ingen specifikke egenskaber for lyddæmpning. Det er primært en dekorativ haveplante, der giver farverige blomster og duft i haven. Andre planter kan muligvis have en bedre lyddæmpende effekt.

 • For at beskære planten kan du regelmæssigt fjerne visne blomster ved at klippe dem af stilk. Dette vil hjælpe planten med at producere nye blomster og fremme væksten. Sørg også for at fjerne døde eller beskadigede blade for at bevare plantens sundhed.

  Denne haveplante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Giv planten vand ved rødderne og undgå, at bladene bliver våde for at undgå skimmelvækst.

  Pottemuld med god vandgennemtrængelighed er vigtigt for sundheden hos denne haveplante. Sørg for, at pottemulden er let sur til neutral. En næringsrig pottemuld vil gavne plantens vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, næringsrig jord med en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan beskadige rødderne. Det anbefales også at tilføje regelmæssigt kompost eller organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten.

  Den bedste placering for Dianthus 'Super Trouper Hobbit' er i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for fugtig. Denne plante trives godt i bede, stenbede eller staudebede.

  Det anbefales at dække planten med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne om vinteren. Sørg for, at planten har god dræning for at reducere risikoen for rodrot. I strenge vintre kan yderligere beskyttelse som en klud eller specielle vinterdæksler anvendes.

  Planten kræver en godt drænet jord og fuld sollys for optimal vækst. Regelmæssig beskæring af visne blomster hjælper med at stimulere ny blomstring. Vanding, når jorden føles tør, men undgå våde fødder.

  Haveoplevelser som disse har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en balanceret gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren. Pas på med for meget gødning, dette kan skade planten.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Det beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og forhindrer erosion. Brug organisk mulch som kompost eller træbark for de bedste resultater.

  Planten trives bedst i jord med en pH-værdi på 6 til 7, hvilket betyder en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at have en veldrænet jord for at undgå rodædring.

  Brug naturlige fjender som marihøns eller snyltehvepse til at bekæmpe en bladlusbevægelse. Rengør planten regelmæssigt ved at fjerne døde blade og brug eventuelt et biologisk bekæmpelsesmiddel som neemolie. Vær opmærksom på tilstedeværelsen af edderkoppemider og svamp, disse kan behandles med et biologisk middel baseret på naturlige olier og fedtsyrer.

 • Beskrivelse

  Dianthus 'Super Trouper Hobbit' er en kompakt og busket plante med iøjnefaldende lyserøde blomster, der spreder en sød duft. Blomsterne har dobbelte kronblade og blomstrer fra foråret til sommeren. Bladene er grå-grønne og danner en smuk kontrast til blomsterne. Denne plante er ideel til brug i bede, stenbed eller som jorddække. Dianthus 'Super Trouper Hobbit' foretrækker en solrig placering og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.