Dianthus Botero

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus Botero is een compacte en kleurrijke tuinplant met mooie bloemen in verschillende tinten, zoals roze, paars en wit. Hij bloeit van het voorjaar tot aan het einde van de zomer en heeft een heerlijke zoete geur. De plant heeft smal blad en groeit het beste in goed doorlatende grond op een zonnige standplaats. Dianthus Botero is ook geschikt voor in potten en bloembakken, waardoor hij een leuke aanvulling kan zijn op het terras of balkon. Met zijn aantrekkelijke bloemen trekt hij vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in de lente weer opnieuw bladeren krijgt. Je kunt deze plant het beste beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij lagere temperaturen door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. In het voorjaar zal de plant weer nieuwe groei laten zien.

  Ja, de plant vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk te verzorgen. Regelmatig snoeien en doodkoppen van de bloemen is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant goed te bemesten en voldoende water te geven.

  De plant heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden, zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook groeien in de halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei. In de schaduw zal de plant mogelijk minder bloemen produceren.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de bodemvochtigheid voordat je water geeft.

  Dianthus Botero is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen vanwege de geur en kleur van de bloemen. Het is een uitstekende keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Dianthus Botero is een bloeiende tuinplant die bijen en andere bestuivers aantrekt, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een populaire keuze voor kleurrijke bloembedden en borders. Het zorgt voor een levendige en gevarieerde omgeving voor verschillende soorten insecten.

  De plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft daar zelfs voorkeur voor. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als deze veel zonlicht krijgt. De plant zal goed gedijen in een zonnige tuin.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege de decoratieve bloemen en geurige bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of irritatie aan de huid bij gevoelige individuen. Het wordt daarom aanbevolen om de plant niet te consumeren.

  Ja, deze plant heeft dikke bladeren en stengels die geluid kunnen absorberen. Het kan helpen om geluiden te dempen in een tuin of buitenruimte.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventueel wat oude takken weg om de plant te verjongen.

  Dianthus Botero heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant vraagt om goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn, met een neutrale tot licht alkalische pH. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel organische materie toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond. De plant kan zowel in borders als in potten geplant worden.

  In de winter heeft deze tuinplant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten om te voorkomen dat de koude wind de plant beschadigt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest niet in de wintermaanden, omdat de plant dan in rust is.

  Dianthus Botero kan goed gedijen met een laag mulch rond de wortels om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, gras of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  Deze plant houdt van een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de gezondheid van de plant te garanderen. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de plant optimaal te laten groeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je regelmatig controleren op bladluizen en deze met de hand verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes helpen bij het bestrijden van ongedierte. Tot slot kan het gebruik van neemolie of een milde zeepoplossing ook effectief zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Dianthus Botero is een compacte en kleurrijke tuinplant met mooie bloemen in verschillende tinten, zoals roze, paars en wit. Hij bloeit van het voorjaar tot aan het einde van de zomer en heeft een heerlijke zoete geur. De plant heeft smal blad en groeit het beste in goed doorlatende grond op een zonnige standplaats. Dianthus Botero is ook geschikt voor in potten en bloembakken, waardoor hij een leuke aanvulling kan zijn op het terras of balkon. Met zijn aantrekkelijke bloemen trekt hij vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.