Anthurium (Andreanum Grp) 'Firestone'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Firestone' is een prachtige kamerplant met opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een glanzend uiterlijk en zijn hartvormig van vorm. De plant heeft donkergroene bladeren en vereist regelmatig water geven om goed te gedijen. Het is een decoratieve plant die een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elke ruimte. Anthuriums staan bekend om hun lange bloeiperiode en zijn populair vanwege hun exotische uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Firestone' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden kamerplant. Het vereist regelmatig water geven, maar vermijd te veel direct zonlicht. Bemest de plant eens in de paar maanden voor optimale groei.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Firestone' heeft veel licht nodig. Zet hem op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Anthurium plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat de wortels niet te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Houd de plant ook uit de directe zon om uitdroging te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus liever op een plek met halfschaduw.

  Ja, de plant houdt van warme temperaturen en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om te voorkomen dat de bladeren beschadigd raken. Het is aan te raden om de plant op een lichte en warme plek te plaatsen, maar niet in direct zonlicht.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met september en de bloei kan tot wel 8-10 weken duren.

  Ja, de Anthurium is een luchtzuiverende plant en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen.

 • Kamerplanten zoals de Anthurium moeten regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen. Snoei de plant in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Water de plant regelmatig, maar vermijd dat de grond constant vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  De Anthurium 'Firestone' groeit het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de groei en bloei van kamerplanten. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Controleer regelmatig of de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  De Anthurium heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor optimale groei.

  Het is aanbevolen om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Daarnaast kan de plant af en toe onder de douche worden gezet om stof en eventuele ongedierte weg te spoelen. Vergeet niet om de potgrond regelmatig te controleren en bij te vullen indien nodig.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem op een plek waar hij dagelijks wat zonlicht kan opvangen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Anthurium moet tussen de 60% en 80% liggen voor optimale groei. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine randen op de bladeren en verminderde bloei. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Anthurium gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,0. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad de wortels kan beschadigen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met geschikte bodemverbeteraars.

  Kamerplanten zoals Anthurium hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de plant gezond en vitaal te houden. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de instructies op de verpakking zorgvuldig.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Firestone' is een prachtige kamerplant met opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een glanzend uiterlijk en zijn hartvormig van vorm. De plant heeft donkergroene bladeren en vereist regelmatig water geven om goed te gedijen. Het is een decoratieve plant die een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elke ruimte. Anthuriums staan bekend om hun lange bloeiperiode en zijn populair vanwege hun exotische uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.