Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Tardel'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum 'Tardel' is een prachtige tuinplant met dubbele bloemen in een heldere gele kleur. De bloemen bloeien in de late zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit het best in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Chrysanthemum 'Tardel' kan ook als snijbloem worden gebruikt voor boeketten en bloemstukken. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en te onderhouden, ideaal voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar kleur en diversiteit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe bemesting te geven. Verder gedijt de plant goed bij voldoende licht en een gematigde temperatuur.

  Ja, Chrysanthemum planten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats ze bij voorkeur op een plek waar ze minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgen. Zorg ervoor dat ze niet te lang in de schaduw staan om hun groei en bloei te bevorderen.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven. Test met je vinger of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Chrysanten houden van veel licht, maar direct zonlicht kan hun bloemen beschadigen. Het beste is om ze op een plek te zetten waar ze indirect zonlicht kunnen ontvangen. Zorg er ook voor dat ze voldoende water krijgen en niet uitdrogen.

  ja, Chrysanthemum houdt van warmte en gedijt het best in een warme omgeving binnenshuis. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te bevorderen.

  De Chrysanthemum bloeit van september tot november en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Tardel' is een luchtzuiverende plant. Het helpt de lucht in een ruimte te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, Chrysanthemums (Indicum Grp) staan graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Ze gedijen goed bij gematigde temperaturen en kunnen last hebben van te hoge of te lage temperaturen. Het is belangrijk om een constante temperatuur te handhaven voor een optimale groei.

 • Chrysanthemum houdt van regelmatig snoeien om de plant compact en mooi te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode takken. Voor een volle plant is het aan te raden om de plant na de bloei terug te snoeien.

  De Chrysanthemum Indicum Grp 'Tardel' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in stilstaand water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om de plant in de ochtend water te geven, zodat hij gedurende de dag voldoende vocht kan opnemen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van zware, compacte grondsoorten die te veel water vasthouden.

  Deze plant houdt van een goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond door regelmatig meststoffen toe te voegen.

  Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water. Bemest de plant af en toe en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Houd de plant vrij van bladluizen en spint.

  Chrysanten kunnen regelmatig worden schoongemaakt door stof van de bladeren te verwijderen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Een regelmatige schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed kan ademen.

  De Chrysanthemum Indicum Group 'Tardel' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Tardel' ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid dient matig tot hoog te zijn. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen. Het regelmatig benevelen van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Tardel' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem rond de 6,0-7,0 te houden. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot problemen in de groei en gezondheid van de plant.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om eens in de paar weken een vloeibare meststof te geven tijdens de groeiperiode. Gebruik hiervoor een voeding speciaal voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de plant na de bemesting voldoende water krijgt.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum 'Tardel' is een prachtige tuinplant met dubbele bloemen in een heldere gele kleur. De bloemen bloeien in de late zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit het best in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Chrysanthemum 'Tardel' kan ook als snijbloem worden gebruikt voor boeketten en bloemstukken. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en te onderhouden, ideaal voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar kleur en diversiteit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.