Brighamia insignis Hawaiian Palm

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Brighamia insignis, ook bekend als de Hawaiian Palm, is een zeldzame en bedreigde plant afkomstig uit Hawaï. Het heeft een lange, slanke stam met een compacte, bolvormige kroon van groene bladeren. De bladeren zijn vlezig en hebben een glanzende textuur. De plant bloeit met witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Het vereist een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt en niet te veel water. Verpot de plant alleen als dat echt nodig is.

  Ja, de "Brighamia insignis Hawaiian Palm" heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan het licht.

  De Brighamia insignis Hawaiian Palm heeft een gemiddelde waterbehoefte en moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van fel licht, maar kan verbranden als hij te lang in direct zonlicht staat. Het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Over het algemeen gedijt de plant goed op een heldere locatie.

  Ja, de Brighamia insignis Hawaiian Palm houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 27 graden Celsius. Koude tocht kan schadelijk zijn voor deze plant.

  De Brighamia insignis Hawaiian Palm bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Brighamia insignis Hawaiian Palm staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de Brighamia insignis Hawaiian Palm staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant in een warme en subtropische omgeving staat om goed te kunnen gedijen. Zorg er dus voor dat de temperatuur niet te ver onder of boven deze range ligt.

 • Het is niet nodig om de Brighamia insignis Hawaiian Palm te snoeien, omdat deze plant van nature een compacte groeiwijze heeft. Als er dode of beschadigde bladeren zijn, kunnen deze voorzichtig worden verwijderd met een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en ruimte heeft om gezond te blijven groeien.

  De plant heeft water nodig wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar te veel water kan leiden tot wortelrot. Geef de plant water van onderaf en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Brighamia insignis Hawaiian Palm is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond, bij voorkeur een mix van cactus- en vetplantenpotgrond. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de drainage kan belemmeren en tot wortelrot kan leiden. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is essentieel voor de gezondheid van de plant.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven.

  De plant heeft indirect zonlicht en regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Bemest de plant elke 2-4 weken tijdens het groeiseizoen.

  Je kunt de bladeren van deze plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een borstel. Als de bladeren vies zijn, kun je ze voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vermijd hierbij te veel water op de bladeren om rotting te voorkomen.

  De Brighamia insignis Hawaiian Palm vereist helder, indirect licht om goed te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of het westen voor voldoende licht. Pas op voor direct zonlicht, dat bladverbranding kan veroorzaken.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten dient tussen de 40% en 60% te liggen. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te droge lucht in de nabijheid van de plant. Een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Brighamia insignis Hawaiian Palm heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen door middel van specifieke bodemverbeteraars. Het handhaven van de juiste zuurgraad bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Kamerplanten zoals de Brighamia insignis Hawaiian Palm hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosering volgt om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Brighamia insignis, ook bekend als de Hawaiian Palm, is een zeldzame en bedreigde plant afkomstig uit Hawaï. Het heeft een lange, slanke stam met een compacte, bolvormige kroon van groene bladeren. De bladeren zijn vlezig en hebben een glanzende textuur. De plant bloeit met witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Het vereist een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.