Euphorbia (Milii Grp) 'Athena'

Euphorbia (Milii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' is een sierlijke en kleurrijke plant met donkergroene bladeren en felgekleurde bloemen. Deze succulent heeft stekelige takken en bloeit gedurende lange periodes met kleine bloemen die lijken op kroonluchters. De bloemen van de 'Athena' variëren in kleur van roze tot rood, en voegen een vrolijke en exotische uitstraling toe aan elke ruimte. Deze plant gedijt goed in helder licht en warme temperaturen, waardoor het een ideale keuze is voor binnenhuisdecoratie. Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' is ook bekend onder de naam Koraalcactus vanwege de gelijkenis van de bloemen met koraal.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Euphorbia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en gedijen goed in helder licht. Het is belangrijk om ze op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen.

  Ja, Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot bleke bladeren en een slechte groei.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om in de gaten te houden of de plant niet te nat staat.

  Deze plant houdt van felle zon en kan goed gedijen op een zonnige plek in huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten van de plant gelijkmatig zonlicht ontvangen. Overmatige blootstelling aan direct zonlicht kan echter wel schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten waar het voldoende licht krijgt. Te veel kou kan de groei en bloei van deze plant negatief beïnvloeden.

  Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' bloeit meestal van maart tot oktober en de bloeiperiode kan tot enkele maanden duren.

  Ja, Euphorbia planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze plantensoort helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is een ideale temperatuur voor de groei en bloei van kamerplanten. Het is belangrijk om de plant niet te bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien gewenst de plant lichtjes bij om de vorm te behouden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de herfst en winter minder water, maar zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt.

  Voor de Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten.

  Kamerplanten zoals Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' gedijen goed in een goed doorlatende potgrond mix. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Euphorbia 'Athena' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij een lichte standplaats. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Regelmatig licht bijmesten in het groeiseizoen bevordert de bloei.

  Om de plant schoon te maken, kan je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een borstel. Gebruik hiervoor lauwwarm water en milde zeep als dat nodig is. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met veel helder, indirect zonlicht. Zet de plant bij een raam op het zuiden, oosten of westen voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en tochtvrije plek staat.

  Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' gedijt goed in een normale luchtvochtigheid die in de meeste huizen te vinden is. Het is niet nodig om de luchtvochtigheid speciaal aan te passen voor deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet extreem laag of hoog is in de ruimte waar de plant staat.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen. Echter, het specifieke type plant speelt ook een belangrijke rol bij de vereiste zuurgraad van de bodem.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' heeft matige voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten om de plant gezond te houden. Overbemesting moet worden vermeden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' is een sierlijke en kleurrijke plant met donkergroene bladeren en felgekleurde bloemen. Deze succulent heeft stekelige takken en bloeit gedurende lange periodes met kleine bloemen die lijken op kroonluchters. De bloemen van de 'Athena' variëren in kleur van roze tot rood, en voegen een vrolijke en exotische uitstraling toe aan elke ruimte. Deze plant gedijt goed in helder licht en warme temperaturen, waardoor het een ideale keuze is voor binnenhuisdecoratie. Euphorbia (Milii Grp) 'Athena' is ook bekend onder de naam Koraalcactus vanwege de gelijkenis van de bloemen met koraal.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.