Campanula portenschlagiana Blue Get MEE

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula portenschlagiana Blue Get MEE er en lavtvoksende staude med små, klokkeformede blomster i en smuk blå farve. Planten blomstrer fra foråret til begyndelsen af sommeren og tiltrækker bier og sommerfugle. Det er en ideel jorddækkeplante til stenbede, bede eller som hængeplante i krukker og hængekurve. Denne Campanula-art trives bedst i fuld sol til halvskygge og kræver en veldrænet jord. Regelmæssig beskæring efter blomstringen fremmer en kompakt vækst og genblomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Campanula portenschlagiana Blue Get MEE er let at vedligeholde. Denne plante har brug for lidt vand og sollys og trives godt i de fleste miljøer. Regelmæssig beskæring og gødning holder planten sund og blomstrende.

  Ja, Campanulaer har generelt brug for masser af lys for at trives og blomstre. Placér planten et sted med masser af klart, indirekte sollys for de bedste vækstresultater. Sørg for, at planten får mindst 6 timers sollys om dagen.

  Campanula portenschlagiana Blue Get MEE har brug for regelmæssig vanding. Dette betyder, at planten har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, den trives bedst på et sted med klart, men indirekte lys. For meget sol kan forårsage skade på bladene og føre til forbrænding. Det er bedst at placere planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt med lys, men ikke udsættes for skarpt sollys.

  Planten elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 22 grader Celsius. For meget varme kan dog beskadige planten, så undgå direkte sollys. Sørg for et varmt og lyst sted i hjemmet for optimal vækst af planten.

  De Campanula portenschlagiana Blue Get MEE blomstrer normalt i månederne maj og juni, og nogle gange også i juli. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, Campanula portenschlagiana Blue Get MEE er en luftrensende plante og bidrager til en sundere luftkvalitet i hjemmet. Den kan absorbere skadelige stoffer i luften og omdanne dem til ilt. Derfor er det et godt valg for at forbedre luftkvaliteten i dit hjem.

  Ja, denne plante trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er den ideelle temperatur for denne stueplante at trives og vokse godt. Det er vigtigt at holde denne temperatur konstant for optimal vækst.

 • Det anbefales at fjerne visne blomster regelmæssigt for at stimulere planten til at producere nye blomster. Beskær også eventuelle døde eller beskadigede grene om foråret for at holde planten sund. Undgå dog at beskære for meget, da dette kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Giv planten regelmæssigt vand, så jorden forbliver let fugtig. Sørg for, at planten ikke står i en vandpyt for at undgå rådne rødder. Giv lidt mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Denne plante trives bedst i pottemuld, der er godt drænet og rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd for at undgå rodrot. Indendørsplanter har generelt brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde.

  Planten trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Tilføj eventuelt kompost for at forbedre vækst og blomstring.

  Planten har brug for vand en gang om ugen og trives i en lys placering. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Gød planten en gang hver par måneder for optimal vækst.

  Planten kan lejlighedsvis renses ved at tørre støv eller snavs af bladene med en fugtig klud. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler, da det kan skade bladene. Sørg for, at planten regelmæssigt bliver sprøjtet med vand for at undgå støvophobning.

  Campanula portenschlagiana Blue Get MEE har brug for masser af lys, helst placeret på et solrigt sted. Placér planten i nærheden af et sydvendt vindue for tilstrækkeligt lys. Undgå direkte sollys på bladene for at undgå forbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 15 og 25 grader Celsius. Undgå ekstrem kulde og varme, da dette kan påvirke plantens vækst og blomstring. Placér planten på et lyst sted, væk fra direkte sollys.

  Campanula portenschlagiana Blue Get MEE trives med en moderat luftfugtighed. Sørg for, at luften ikke er for tør, men heller ikke for fugtig. En luftfugtighed på mellem 40-60% er ideel for denne plante.

  Kaprifolie trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH på ca. 5,5 til 7 er ideel for en sund vækst og blomstring af planten. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med f.eks. kalk eller sure gødninger.

  Stueplanter som Campanula portenschlagiana Blue Get MEE har brug for lidt gødning. Brug en flydende gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren for at fremme væksten. Undgå overgødning, da det kan skade rødderne.

 • Beskrivelse

  Campanula portenschlagiana Blue Get MEE er en lavtvoksende staude med små, klokkeformede blomster i en smuk blå farve. Planten blomstrer fra foråret til begyndelsen af sommeren og tiltrækker bier og sommerfugle. Det er en ideel jorddækkeplante til stenbede, bede eller som hængeplante i krukker og hængekurve. Denne Campanula-art trives bedst i fuld sol til halvskygge og kræver en veldrænet jord. Regelmæssig beskæring efter blomstringen fremmer en kompakt vækst og genblomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.