Cyclamen Super Serie Macro White

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyclamen Super Serie Macro White is een prachtige plant met witte bloemen en groen blad. Deze plant heeft een compacte en volle groeiwijze, waardoor hij perfect is voor in een pot op een tafel of vensterbank. De witte bloemen hebben een opvallende tekening in het midden en bloeien rijkelijk gedurende het najaar en de winter. De plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd vochtige grond. Cyclamen Super Serie Macro White is een sfeervolle en elegante toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen Super Serie Macro White is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en gedijen goed op een koele en lichte plek. Regelmatige verwijdering van uitgebloeide bloemen en bladeren zal de plant helpen gezond te blijven.

  Ja, de Cyclamen Super Serie Macro White heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet constant nat. Laat de grond tussen de gietbeurten door een beetje opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert een lichte standplaats met indirect zonlicht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en de plant uitdrogen. Plaats de plant dus liever niet op een plek waar de zon direct op schijnt.

  Ja, de Cyclamen Super Serie Macro White houdt van warmte en gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat om optimaal te kunnen groeien. Houd de plant weg van tocht en koude temperaturen.

  De "Cyclamen Super Serie Macro White" bloeit normaal gesproken van januari tot en met april. De bloeiperiode kan tot wel 6-8 weken duren.

  Ja, als kamerplant helpt de Cyclamen Super Serie Macro White bij het verbeteren van de luchtkwaliteit door de opname van kooldioxide en de productie van zuurstof. Het is een uitstekende keuze voor het zuiveren van de lucht in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de temperatuur niet te hoog of te laag te laten worden, om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of direct zonlicht.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en gele bladeren verwijderen door ze voorzichtig weg te knippen met een scherpe schaar. Op die manier stimuleer je de plant om nieuwe bloemen te produceren en blijft hij er fris uitzien. Zorg ervoor dat je geen gezond blad of knoppen afsnijdt tijdens het snoeien.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant af en toe water te geven, vooral tijdens de groeiperiode. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  De Cyclamen Super Serie Macro White gedijt goed in een goed doorlatende, lichtzure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals de Cyclamen Super Serie Macro White is een luchtige, goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Het is ook aan te raden om regelmatig de bodem van de pot te controleren op eventuele schimmels of ongedierte.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Om de bladeren schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken die licht vochtig is met lauw water. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de plant schoon te maken met de juiste zorg om de gezondheid te behouden.

  De Cyclamen Super Serie Macro White heeft behoefte aan helder indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende natuurlijk licht kan krijgen, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten is ideaal voor deze plantensoort.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg voor een constante temperatuur, vermijd tocht en temperatuurschommelingen. Te lage temperaturen kunnen leiden tot bladverlies.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen Super Serie Macro White gedijen het best bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Cyclamen Super Serie Macro White heeft een neutrale tot licht zure bodem nodig, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond voor kamerplanten. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Gebruik tijdens de groeiperiode van de plant reguliere kamerplantenmest. Zorg ervoor dat de meststoffen rijk zijn aan stikstof om de groei te stimuleren. Geef de plant in de herfst en winter minder mest om rustperiode te stimuleren.

 • Omschrijving

  Cyclamen Super Serie Macro White is een prachtige plant met witte bloemen en groen blad. Deze plant heeft een compacte en volle groeiwijze, waardoor hij perfect is voor in een pot op een tafel of vensterbank. De witte bloemen hebben een opvallende tekening in het midden en bloeien rijkelijk gedurende het najaar en de winter. De plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd vochtige grond. Cyclamen Super Serie Macro White is een sfeervolle en elegante toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.