Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red er en smuk plante med klare røde blomster, der ligner små dragehoveder. Denne plante er kendt for sin iøjnefaldende farve og legende blomsterform. Blomsterne vokser i tætte klynger på lange stængler og tiltrækker bier og sommerfugle. Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red er en årlig plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. Det er et fremragende valg til bede, potter eller hængekurve for at skabe et glædeligt og farverigt udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red er ikke stedsegrøn. Det er en årlig plante, der blomstrer om sommeren og dør om vinteren. Det anbefales at plante nyt hvert år.

  Denne plante er hårdfør op til cirka -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Haveplanter har generelt brug for lidt beskyttelse i vintermånederne.

  Denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver mindst seks timers direkte sollys om dagen. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand, især i varme perioder. Fjern regelmæssigt visnete blomster for at fremme væksten.

  Planten har brug for cirka 20 til 30 cm plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan vokse og blomstre godt. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå konkurrence.

  Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red trives bedst i fuld sol eller let skygge. Det anbefales at give planten mindst 6 timers sollys om dagen for optimal vækst og blomstring. For meget skygge kan reducere plantens vækst og blomstring.

  Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, så vand planten, når det øverste lag af jorden føles tørt. Generelt har planten brug for vand 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og de iøjnefaldende blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og humlebier, som sørger for bestøvning af andre planter i haven. Derudover giver den også ly til små dyr og insekter. Det hjælper således med at skabe et sundt og varieret have miljø.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare op til 12 uger.

  Ja, denne plante klarer sig godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Sørg dog for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig. Giv planten regelmæssigt vand, især i varme perioder.

  Nej, planten Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red er ikke spiselige. Den tilhører haveplanterne og er ikke en passende fødekilde til forbrug. Den dyrkes primært på grund af sine dekorative blomster.

  Ja, denne plante har egenskaben til at dæmpe lyd på grund af den tætte struktur af blade og blomster. Det hjælper med at absorbere og reducere lydbølger i omgivelserne. Det er derfor et godt valg til en grøn have med lydabsorberende egenskaber.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at fjerne døde blomster og blade og stimulere væksten. Det anbefales at klippe en tredjedel af længden af for lange stængler. Beskær helst om foråret eller efter blomstringen om sommeren.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at kontrollere, om jorden føles tør, før du giver vand igen.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst pottemuld, som er specielt egnet til haveplanter.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandpøle. Tilføj om nødvendigt kompost eller gødning for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. En beskyttet placering er ideel for at beskytte planten mod hård vind.

  For at beskytte denne plante mod vinterkulden kan du dække den med et tykt lag muld omkring rødderne. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodfræsing. Undgå også udsættelse for hård vind og frost.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Gød planten om foråret og fjern døde blade og stængler for at sikre sund vækst.

  Haveplanter som Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red har brug for regelmæssig gødning for at vokse sundt og blomstre. Brug en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen. Følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering og hyppighed af gødskning.

  Det er vigtigt at dække jorden omkring planten med et lag muld, da dette vil hjælpe med at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis. Påfør et lag muld på omkring 5 til 10 centimeter tykkelse.

  Jordens surhedsgrad for Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red skal være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at opretholde den korrekte surhedsgrad for en sund vækst og blomstring af disse havplanter. Surere jorde kan hæmme optagelsen af næringsstoffer og svække planterne.

  For denne plante er regelmæssig kontrol og forebyggende bekæmpelse af skadedyr vigtig. Mulige skadedyr kan være bladlus, trips og snegle. Naturlige fjender som marihøner og snyltehvepse kan hjælpe med at kontrollere skadedyr.

 • Beskrivelse

  Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red er en smuk plante med klare røde blomster, der ligner små dragehoveder. Denne plante er kendt for sin iøjnefaldende farve og legende blomsterform. Blomsterne vokser i tætte klynger på lange stængler og tiltrækker bier og sommerfugle. Antirrhinum majus Luminaire Harvest Red er en årlig plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. Det er et fremragende valg til bede, potter eller hængekurve for at skabe et glædeligt og farverigt udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.