Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink is een prachtige bloeiende plant met heldere roze bloemen die lijken op kleine toverstokjes. Deze plant wordt vaak geplant in borders, rotstuinen en containers vanwege de opvallende bloemen en langdurige bloei. Het heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond in de volle zon. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin en kan zowel in de zomer als in het najaar bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige tuinplant die in de winter zijn bladeren zal verliezen. Het is dus een seizoensgebonden plant.

  Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink is over het algemeen winterhard tot -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen milde vorst, maar het is aan te raden om extra bescherming te bieden bij strenge vorst. Het is belangrijk om de plant tijdens de winterperiode goed te beschermen om schade te voorkomen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie mogelijk te maken. Houd rekening met de groeiruimte van de planten naarmate ze groter worden.

  Deze plant groeit het best in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in de halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te gedijen. Het kan zijn dat de bloei minder uitbundig is in de schaduw.

  De Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Let op uitdroging tijdens warme zomerdagen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren en de heldere kleur van de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van nuttige insecten.

  Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink is aantrekkelijk voor bestuivers zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt gemiddeld 10-12 weken. De bloemen kunnen een mooie toevoeging zijn aan je tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar en mag niet geconsumeerd worden. Het is een decoratieve tuinplant die bedoeld is voor visuele aantrekkingskracht in de tuin. Het consumeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink heeft geen specifieke eigenschappen die wijzen op geluidsdemping. Over het algemeen worden tuinplanten niet beschouwd als geluidsdempend. Het effect van geluidsdemping wordt voornamelijk bereikt door materialen zoals isolatie en gordijnen.

 • Om de plant in vorm te houden en te bevorderen dat er meer bloemen groeien, is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit kan door simpelweg de stelen met de bloemen af te knippen. Snoei de plant ook na de bloeiperiode om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef water aan de wortelzone en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De Tuinplanten genaamd Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Deze potgrond zorgt ervoor dat de plant voldoende vocht en voeding krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen om de groei van de plant te stimuleren.

  Tuinplant Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg voor een pH-neutrale bodem met voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast om de plant gezond te houden. Het regelmatig controleren van de bodemkwaliteit en bemesten indien nodig zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen weinig bescherming nodig in de winter, aangezien ze goed bestand zijn tegen koude temperaturen. Mocht de winter extreem koud worden, dan kan het helpen om de plant af te dekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerde grond heeft om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor de beste groeiresultaten.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is belangrijk om deze plant in het voorjaar te mulchen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze tuinplanten kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke vijanden of specifieke bacteriën. Daarnaast kunnen ook fysieke methoden zoals het handmatig verwijderen van de beestjes of het leggen van insectenvallen worden toegepast. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en snel in te grijpen om verdere schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink is een prachtige bloeiende plant met heldere roze bloemen die lijken op kleine toverstokjes. Deze plant wordt vaak geplant in borders, rotstuinen en containers vanwege de opvallende bloemen en langdurige bloei. Het heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Antirrhinum majus Luminaire Hot Pink trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond in de volle zon. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin en kan zowel in de zomer als in het najaar bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.