Antirrhinum majus Luminaire White

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum majus Luminaire White is een prachtige bloeiende plant met witte bloemen die lijken op snapdragons. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit van de lente tot de herfst. Het heeft groenbladige bladeren en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Luminaire White is perfect voor het toevoegen van helderheid en frisheid aan borders, rotstuinen of als snijbloem in boeketten. Het is een gemakkelijk te kweken plant die weinig onderhoud vereist.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een tuinplant die in de lente en zomer bloeit met witte bloemen. Het wordt vaak gebruikt als eenjarige plant in bloembedden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Zorg voor goede drainage en bescherm de plant bij strenge vorst.

  Ja, de Antirrhinum majus Luminaire White is makkelijk in onderhoud. Het heeft slechts minimale zorg nodig, zoals regelmatig water geven en zonlicht. Het is een sterke en veerkrachtige plant.

  De Antirrhinum majus Luminaire White heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en licht en lucht te ontvangen. Het is belangrijk om de aanbevolen plantafstand te respecteren voor optimale groeiresultaten.

  Deze plant groeit het best in de volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw zal de plant echter minder bloemen produceren en kan de groei wat langzamer verlopen. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei.

  De Antirrhinum majus Luminaire White heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant eenmaal per week water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de opvallende bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken. Ze voorzien deze dieren van voedsel en habitat, wat essentieel is voor het behoud van verschillende soorten in de tuin. Het is daarom goed voor de biodiversiteit om tuinplanten te cultiveren.

  Antirrhinum majus Luminaire White bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, Antirrhinum majus Luminaire White kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige positie met goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen in de tuin. Het consumeren van de plant kan leiden tot onbedoelde gezondheidsproblemen. Het wordt daarom niet aanbevolen om de plant te eten.

  Ja, door de dichte groei en veel blad kan de plant enigszins geluid dempen. Het is echter geen plant die specifiek gekweekt is voor geluidsdemping.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de algemene gezondheid van de plant te behouden.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals de Antirrhinum majus Luminaire White is het belangrijk om potgrond te gebruiken die speciaal geschikt is voor tuinplanten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en zorgt voor een goede drainage, wat essentieel is voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig gehouden wordt, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en vermijd wateroverlast om gezonde groei te bevorderen. Het regelmatig toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig. Als de winter extreem streng is, kan het helpen om de bodem rondom de plant te bedekken met mulch of bladeren voor extra isolatie. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Zorg voor voldoende zonlicht en een goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof, bijvoorbeeld een universele meststof voor bloeiende planten. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen om de bloei te stimuleren en gezonde groei te bevorderen. Volg altijd de aanbevelingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Het is aan te raden om bij het planten van Tuinplanten een mulchlaag aan te brengen. Mulch zorgt ervoor dat de grond vocht vasthoudt en onkruid onderdrukt. Het is belangrijk om de mulchlaag jaarlijks te vernieuwen voor het beste resultaat.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze tuinplanten is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde van rond de 6 tot 7 wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Antirrhinum majus Luminaire White, kunnen verschillende methoden worden toegepast zoals biologische bestrijding, het gebruik van natuurlijke vijanden of het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste delen van de plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van ongedierte en indien nodig passende maatregelen te nemen om de plant gezond te houden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt meestal afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor het milieu en andere levende organismen.

 • Omschrijving

  Antirrhinum majus Luminaire White is een prachtige bloeiende plant met witte bloemen die lijken op snapdragons. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit van de lente tot de herfst. Het heeft groenbladige bladeren en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Luminaire White is perfect voor het toevoegen van helderheid en frisheid aan borders, rotstuinen of als snijbloem in boeketten. Het is een gemakkelijk te kweken plant die weinig onderhoud vereist.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.