Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Electric Pink

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Electric Pink is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende felroze bloemen. Deze plant is zeer geschikt voor in bloembakken, hanging baskets en borders. Het blad van de plant is heldergroen en zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. De Celebration Electric Pink houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Met deze plant breng je zeker een feestelijke sfeer in je tuin of op je balkon!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Electric Pink is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die van zonlicht en regelmatig water houdt. Het is aan te raden om deze plant in het voorjaar te planten en in de herfst te vervangen.

  De plant is niet winterhard en moet binnen worden gehaald tijdens koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in de zomer buiten, maar dient in de winter binnen te worden geplaatst.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Verder gedijt de plant het beste op een plek met halfschaduw.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en voldoende licht te ontvangen. Overbevolking kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs wat direct zonlicht verdragen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en de plant regelmatig voeding krijgt voor optimale groei. Deze planten zijn ideaal voor schaduwrijke plekken in de tuin.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Pas de frequentie van het water geven aan op basis van de vochtigheid van de grond en de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleur en de nectar die wordt geproduceerd. Dit maakt het een geweldige toevoeging aan elke tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, als plant val je onder de categorie tuinplanten en draag je bij aan de biodiversiteit door bijen en andere insecten aan te trekken met je bloemen. Dit zorgt voor een gezonder ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit vanaf mei tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Deze plant kan beter op een plek staan waar hij beschermd is tegen de volle zon. Het is aan te raden om hem op een plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Nee, de plant "Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Electric Pink" is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft geen eigenschappen die geluid dempen.

 • Je kunt deze plant snoeien door regelmatig verwelkte bloemen en bladeren te verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei dode of beschadigde takken terug naar de basis om de plant gezond te houden. Eventueel kunt u de plant in het voorjaar tot de helft terugsnoeien voor een compactere groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd water op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende humusrijke grond.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen de felle middagzon. Ook is het belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, maar niet constant te nat is.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Electric Pink heeft winterbescherming nodig in koude klimaten. Bescherm de plant tegen vorst door hem binnen te halen of af te dekken met stro, mulch of een tuinvlies. Zorg ervoor dat de plant niet te lang blootgesteld wordt aan koude temperaturen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant af en toe voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Electric Pink hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een langzaam vrijkomende meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten voor optimale resultaten. Overbemesten kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

  Mulch deze plant in het voorjaar met een laag organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stelen van de plant wordt opgehoopt om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld compost of speciale bodemverbeteraars. Het is aan te raden om bij het planten van deze tuinplant te zorgen voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, is het raadzaam regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op eventuele insecten. Indien nodig kunnen insecticiden gebruikt worden om plaaginsecten te doden. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door ze op de juiste manier te verzorgen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Electric Pink is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende felroze bloemen. Deze plant is zeer geschikt voor in bloembakken, hanging baskets en borders. Het blad van de plant is heldergroen en zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. De Celebration Electric Pink houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Met deze plant breng je zeker een feestelijke sfeer in je tuin of op je balkon!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.