Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Salmon

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Salmon is een prachtige plant met zachtroze bloemen en groen blad. De bloemen hebben een lichte zalmroze kleur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een ideale keuze voor borders, bloembakken of hanging baskets. Impatiens Celebration Light Salmon brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur, zelfs in de wintermaanden. De plant vereist wel regelmatige verzorging om gezond te blijven.

  Deze plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant tijdens de winter binnen te halen of te bedekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten om schade door kou te voorkomen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Het is ook verstandig om dode bloemen regelmatig te verwijderen voor een optimale groei en bloei.

  Voor Tuinplanten zoals deze plant heeft u ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant om ze optimaal te laten groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de planten niet te dicht op elkaar groeien en voldoende licht en lucht kunnen krijgen. Zorg er ook voor dat de planten niet te dicht bij andere planten of obstakels in de tuin staan.

  Deze plant kan goed groeien in de schaduw en zal zelfs beter bloeien met wat bescherming tegen de felle zon. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft en geef regelmatig water. Het is een ideale keuze voor tuinen met gedeeltelijke schaduw.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Salmon heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Gemiddeld moet deze plant 2-3 keer per week worden bewaterd, afhankelijk van de weersomstandigheden en de standplaats in de tuin. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de overvloedige bloemen en nectar die ze produceren. Het is een ideale toevoeging aan uw tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, Tuinplanten spelen een belangrijke rol in het vergroten van biodiversiteit in tuinen. Door het aantrekken van insecten en bestuivers helpen ze bij het in stand houden van een gezonde en diverse ecologische omgeving.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Salmon bloeit vanaf de late lente tot aan de herfst, meestal van mei tot oktober. De bloeiperiode kan ongeveer 5 tot 7 maanden duren.

  Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Salmon kan het beste groeien in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag. In volle zon kan de plant verbranden en uitdrogen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die primair gekweekt wordt voor zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan ongewenste effecten hebben op de gezondheid.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Salmon kan geluid enigszins dempen dankzij zijn bladeren en stengels. Het is echter niet zo effectief als andere planten die specifiek gekweekt zijn voor geluidsdemping.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei na de bloei om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Salmon heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende planten en zorg voor voldoende beluchting in de pot. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware of te droge grondsoorten.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen felle zon. Daarnaast is het belangrijk dat de grond goed gedraineerd is.

  Voor deze plant is het belangrijk om in de winter te zorgen voor bescherming tegen koude temperaturen en vorst. Dit kan door middel van het gebruik van een beschermhoes of door de plant binnen te zetten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en ventilatie krijgt tijdens de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen en mest de plant om de paar weken voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, maar vermijd directe middagzon.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen rond de basis van de plant zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotten te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Salmon gedijen het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan regelmatige inspectie van de plant worden uitgevoerd. Gezonde planten zijn minder vatbaar voor plagen. Natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of het planten van companion plants kunnen ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Salmon is een prachtige plant met zachtroze bloemen en groen blad. De bloemen hebben een lichte zalmroze kleur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een ideale keuze voor borders, bloembakken of hanging baskets. Impatiens Celebration Light Salmon brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.