Rhipsalis burchellii

Rhipsalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhipsalis burchellii is een epifytische cactus die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Amerika. Het heeft slanke, hangende stengels die bedekt zijn met kleine, ovale bladeren. De plant produceert kleine, witte bloemen die uitgroeien tot rode bessen. Rhipsalis burchellii gedijt goed bij indirect licht en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn unieke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Hij heeft niet veel water nodig en doet het goed op een plek met indirect zonlicht. Regelmatig controleren op eventuele plagen is wel belangrijk.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Het is aan te raden om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht kan ontvangen, zoals bij een raam. Het helpt om zijn groei en bloei te bevorderen.

  De Rhipsalis burchellii heeft matig water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten weken. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven.

  De plant houdt niet van felle zon en geeft de voorkeur aan indirect licht. Felle zonnestralen kunnen bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant op een plek met helder, maar diffuus licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant bloeit meestal in de maanden november en december en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen doordat hij CO2 omzet in zuurstof. Het is een uitstekende keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden, zonder blootstelling aan tocht of temperatuurschommelingen. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en gedijen.

 • Het is niet nodig om Rhipsalis burchellii te snoeien, omdat het een langzaam groeiende plant is die van nature een hangende groeiwijze heeft. Eventuele dode of beschadigde stengels kunnen verwijderd worden met behulp van scherpe schaar. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed drainage heeft om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Deze plant gedijt goed in goed drainerende potgrond met een beetje organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Ververs de potgrond om de paar jaar om de plant gezond te houden.

  De plant groeit het beste in een goed doorlatende potgrondmix met een lichtzure pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water weg te laten lopen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Water geven is alleen nodig wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Om de plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof of vuil weg te vegen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen. Regelmatig sproeien met water helpt ook om de bladeren schoon en stofvrij te houden.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig en kan ook gedijen in lichte schaduw. Plaats hem niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te koude temperaturen of tocht. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

  De luchtvochtigheid dient matig te zijn voor deze plant, vermijd te droge lucht. Besproei regelmatig de bladeren om de luchtvochtigheid te verhogen. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of kalk. Overmatig zure of alkalische bodems kunnen de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  De plant heeft niet veel bemesting nodig, één keer per maand in het voorjaar en de zomer is voldoende. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Let op dat de plant niet wordt overbemest, dit kan schade aanrichten.

 • Omschrijving

  Rhipsalis burchellii is een epifytische cactus die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Amerika. Het heeft slanke, hangende stengels die bedekt zijn met kleine, ovale bladeren. De plant produceert kleine, witte bloemen die uitgroeien tot rode bessen. Rhipsalis burchellii gedijt goed bij indirect licht en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn unieke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.