Delosperma echinatum

Overig succulent

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delosperma echinatum er en lavtvoksende fedtplant med grønne blade dækket af små hvide hår. Planten producerer iøjnefaldende lyserøde blomster med hvide streger, der blomstrer om sommeren. Den har en kompakt vækstform og kan godt sprede sig via udløbere. Delosperma echinatum trives godt i solrige og tørre forhold og er perfekt til stenbede eller som bunddække. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og tiltrækker bier og sommerfugle.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er let at vedligeholde og kræver kun lidt vand og opmærksomhed. Det er en stærk plante, der trives godt under solrige forhold.

  Ja, Delosperma echinatum har brug for masser af lys for at vokse og blomstre ordentligt. Det anbefales derfor at placere denne plante et sted, hvor den kan modtage direkte sollys. Placer planten helst foran et vindue mod syd.

  Delosperma echinatum har brug for vand omkring en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke lade den tørre helt ud mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rådne rødder.

  Planten elsker masser af sollys og vil trives godt på et varmt, solrigt sted. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Sørg dog for, at planten ikke står for længe tør.

  Ja, denne plante kan lide varme og tåler ikke lave temperaturer. Det er vigtigt at placere planten et varmt og solrigt sted, så den kan trives optimalt. Det anbefales at holde planten væk fra træk og give den regelmæssigt vand.

  Planten blomstrer normalt i sommermånederne, fra juni til august. Blomstringen kan vare i flere uger.

  Ja, denne plante er luftrensende og hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det er et godt valg for et sundere miljø at leve i.

  "Delosperma echinatum" trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at placere denne plante et sted, hvor temperaturen er inden for dette interval for at kunne vokse og blomstre godt. Hold derfor øje med omgivelsestemperaturen for optimale vækstforhold.

 • Det bedste at gøre er at beskære døde eller beskadigede dele af planten med en ren og skarp beskæresaks. Beskær planten om foråret for at fremme væksten. Fjern regelmæssigt visne blomster for at holde planten pæn og velplejet.

  Denne plante har brug for moderat vand, giv vand når det øverste lag af jorden føles tørt. Sørg for, at planten ikke står for vådt for at undgå rod rådne. Det er vigtigt at give planten mindre vand om vinteren.

  Vælg en godt drænet pottemuld til stueplanter for at give de bedste vækstbetingelser. Undgå pottemuld, der forbliver for fugtig, så rødderne ikke rådner. Generelt trives stueplanter godt i en let fugtig pottemuld.

  Planten vokser bedst i godt drænet, tør eller fugtig jord. Sørg for en pH-værdi fra neutral til let alkalisk. Undgå tung, kompakt jord og sørg for tilstrækkelig lys og luft omkring rødderne.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord. Giv planten en moderat mængde vand og sørg for tilstrækkeligt sollys. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at fremme væksten.

  For at rengøre planten kan du tørre bladene af med en blød klud eller børste. Hvis planten er meget beskidt, kan du forsigtigt skylle bladene med lunkent vand. Sørg for, at planten derefter kan tørre ordentligt for at undgå skimmeldannelse.

  Delosperma echinatum har brug for masser af lys for at vokse og blomstre godt. Placer planten på et solrigt sted i huset, helst foran et vindue mod syd. Vær forsigtig med direkte sollys i de varme sommermåneder.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for temperaturer under 10 grader Celsius. Sørg også for tilstrækkeligt lys og undgå direkte sollys.

  Delosperma echinatum trives godt i normal luftfugtighed. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for for tør eller for fugtig luft, da det kan skade plantens sundhed. Hvis luften bliver for tør, kan regelmæssig vanding eller brug af en luftfugter hjælpe.

  Planten trives bedst i en jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere syreindholdet regelmæssigt og om nødvendigt justere det ved hjælp af passende gødning. Planten vil vokse og blomstre bedre i en jord med den rette pH-værdi.

  Denne plante har ikke brug for speciel gødning, bare en gang om måneden er en generel gødning tilstrækkelig. Sørg for, at gødningen ikke er for stærk, ellers kan rødderne blive beskadiget. Foretrækkelig anvend en flydende gødning til indendørs planter.

 • Beskrivelse

  Delosperma echinatum er en lavtvoksende fedtplant med grønne blade dækket af små hvide hår. Planten producerer iøjnefaldende lyserøde blomster med hvide streger, der blomstrer om sommeren. Den har en kompakt vækstform og kan godt sprede sig via udløbere. Delosperma echinatum trives godt i solrige og tørre forhold og er perfekt til stenbede eller som bunddække. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og tiltrækker bier og sommerfugle.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.